ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΔΕΗ

Ανακύκλωση στο The Green City με κέρδος «πράσινο» ρεύμα από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο το GreenPass ως επιβράβευση σε όσους μαζέψουν 3.600 πόντους από την ανακύκλωση υλικών στο THE GREEN CITY.

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης της Ανακύκλωσης THE GREEN CITY με την υπηρεσία GreenPass που εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται στο σπίτι, τόση ποσότητα παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο το GreenPass ως επιβράβευση σε όσους μαζέψουν 3.600 πόντους από την ανακύκλωση υλικών στο THE GREEN CITY. Οι 3.600 πόντοι αντιστοιχούν σε μία πολύ μικρή ποσότητα υλικών προς ανακύκλωση (π.χ. 36 κιλά χαρτί ή 12 κιλά πλαστικό ή 3,3 κιλά αλουμίνιο) για να διευκολυνθεί η απόκτηση του GreenPass. 

Για την ενεργοποίηση του GreenPass, οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να εξαργυρώσουν τον κωδικό που έχουν λάβει από το THE GREEN CITY στην ενότητα myRewards στο mydei και το mydei app στη σελίδα THE GREEN CITY.

THE GREEN CITY: Επιβράβευση της ανακύκλωσης

Το THE GREEN CITY προσφέρει άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν. Οι δημότες διαχωρίζουν τα υλικά προς ανακύκλωση και τα παραδίδουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), τα οποία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική, καθώς και στις Έξυπνες Γωνίες (Έξυπνοι Οικίσκοι και Έξυπνες Νησίδες), δηλαδή σταθερά σημεία όπου ο χρήστης μπορεί να ανακυκλώνει 24/7. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών που δίνουν προς ανακύκλωση, κερδίζουν αντίστοιχους πόντους, που μπορούν να εξαργυρωθούν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος. 

Η πρωτοτυπία του Προγράμματος δεν περιορίζεται στα είδη προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, αλουμίνιο, γυαλί, βρώσιμα έλαια και λίπη, ρούχα, υποδήματα, υφάσματα, ηλεκτρονικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός), αλλά στην όλη λειτουργία του, που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του κάθε πολίτη, ώστε να ανακυκλώσει εύκολα και στην απτή επιβράβευση της κάθε συμμετοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για επέκταση του προγράμματος και σε άλλες πόλεις, εκτός Αττικής. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη, αύξηση επενδύσεων, μείωση χρέους και εκπομπών CO2 πέτυχε η ΔΕΗ

Σε επιχειρησιακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος ανέπτυξε νέες δραστηριότητες (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροκίνηση, λιανική μέσω της εξαγοράς της Κωτσόβολος) και ξεκίνησε τη διείσδυση σε τρίτες χώρες αρχής γενομένης από την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Η ΔΕΗ «πρασινίζει» συνεχώς, κορυφαία στην ΝΑ Ευρώπη

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τοπική υπερδύναμη στον τομέα της ενέργειας, σημειώνοντας ότι μέχρι το 2030 μπορεί να γίνει εξαγωγική χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στα κέρδη το 2023 για τη ΔΕΗ, διανέμει μέρισμα μετά από 10 έτη

Καθαρά κέρδη 485 εκατ. με λειτουργική κερδοφορία 1,3 δισ. κατέγραψε η ΔΕΗ για το 2023 και θα διανείμει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Μεγάλη αύξηση (+32%) στην εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ. Προβλέπει EBITDA 1,7 δισ. το 2024.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ανανεωμένο κατάστημα της ΔΕΗ στην Πάτρα αλλάζει την εξυπηρέτηση

Έχουν ξεπεράσει τα 20 τα νέα καταστήματα της ΔΕΗ με τον μετασχηματισμό του δικτύου να προχωρά δυναμικά, σε όλη την Ελλάδα. Σε ποια προϊόντα στο κατάστημα της Πάτρας θα προσφέρει έκπτωση 50% η ΔΕΗ.