ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Credit: Cafe Barbera

Cafe Barbera: Τα ιταλικά καφέ που θέλουν να κατακτήσουν την Αθήνα

Με ιστορία πάνω από 150 χρόνια, η αλυσίδα Cafe Barbera εισήλθε με ένα νέο τύπο καταστήματος στην Ελλάδα και με στόχο να τον επεκτείνει σε όλο τον κόσμο.

Παρουσία στην Ελλάδα διαθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες η ιταλική αλυσίδα καφέ Cafe Barbera με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχος για την χώρα μας. Συγκεκριμένα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ερμού στο ύψος του Θησείου και στόχος σύμφωνα με τη διοίκηση είναι να εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα μέσα στην επόμενη τριετία.

Σε αντίθεση με τα καταστήματα που διέθετε στο εξωτερικό τα οποία ήταν αρκετών τετραγωνικών με τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα η ιταλική αλυσίδα δοκιμάζει ένα νέο τύπο καταστήματος mini store το οποίο στοχεύει να το αναπτύξει στην συνέχεια και στην διεθνή αγορά. Τα mini stores, τα οποία είναι κάτω των 30 τ.μ. θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε σταθμούς μετρό, μέσα σε πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους κ.α..

Με ιστορία που χρονολογείται από το 1870, το Cafe Barbera είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες καφέ της Ιταλίας. Ιδρύθηκε ως ένα μικρό καφεκοπτείο από τον Domenico Barbera στη νότια Ιταλία και σήμερα όπου η ηγεσία έχει περάσει στην πέμπτη γενιά η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια πραγματικά διεθνή επωνυμία με εμβέλεια διανομής καφέ σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος Enrico Barbera, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της επιχείρησης το 1982, ξεκίνησε μια νέα ιδέα αλυσίδων καφέ που ονομάζεται «Cafè Barbera – The Italian Coffee House» το 2004. Το δίκτυο που ξεκίνησε με το πρώτο κατάστημα εκτός Ιταλίας στο Ντουμπάι, τώρα εκτείνεται σε 35 τοποθεσίες σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική , Ευρώπη, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτές τις ημέρες στο World Coffee Portal o κ. Barbera το 2024 θα είναι χρονιά όπου στην Ευρώπη η αλυσίδα θα επικεντρωθεί σε Ελλάδα και Βρετανία προωθώντας κυρίως τον νέο τύπο καταστήματος που λανσαρίστηκε στην Αθήνα. Για την νέα χρονιά ήδη έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν 18 καταστήματα, τα περισσότερα στο πρώτο εξάμηνο, στις αγορές που δραστηριοποιείται η ιταλική αλυσίδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hotel-Xenodoxeio-Ergazomenoi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Zeus International: Εξαγόρασε ξενοδοχειακές μονάδες σε Ιταλία και Ελλάδα

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Χάρης Σιγανός, δήλωσε πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο όμιλος αυξάνει τον αριθμό των ιδιόκτητων ξενοδοχείων σε 9 από τα συνολικά 20 ξενοδοχεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάσωση του εργοστασίου ΕΒΖ από την Πειραιώς μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού

Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο εξυγίανσης της EBZ από την Τράπεζα Πειραιώς με στόχο αυτή φορά την αξιοποίηση του τρίτου μεγαλύτερου περιουσιακού στοιχείου της Βιομηχανίας, του εργοστασίου των Σερρών.