ΓΔ: 1483.32 -0.87% Τζίρος: 79.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Mermeren: Στα 3,045 ευρώ το καθαρό μέρισμα ανά Ελληνικό Πιστοποιητικό

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 από την πληρώτρια Tράπεζα Πειραιώς. Δικαιούχοι είσπραξης θα είναι οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Την παροχή μερίσματος 3,0450 ευρώ για τους δικαιούχους Ελληνικών Πιστοποιητικών αποφάσισε, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας Mermeren Kombinat.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Τράπεζα Πειραιώς, με την ιδιότητα του Εκδότη Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) για τις μετοχές της εταιρείας Mermeren Kombinat AD Prilep που εδρεύει στο Prilep της Βόρειας Μακεδονίας, ανακοινώνει στους δικαιούχους ΕΛ.ΠΙΣ. ότι, σε συνέχεια της απόφασης της από 11 Δεκεμβρίου 2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας για τη διάθεση κερδών εις νέον πραγματοποιηθέντων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022, το μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στο ποσό των 4,06 Ευρώ (μικτό), ενώ το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί ανά ΕΛ.ΠΙΣ. μετά την παρακράτηση φόρου (σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 2396/1996, όπως ισχύει), ανέρχεται σε 3,0450 Ευρώ.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, («Ημέρα Προσδιορισμού Δικαιούχων»). Από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, τα ΕΛ.ΠΙΣ θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω ποσού («Ημέρα Αποκοπής»).

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 («Ημέρα Πληρωμής») από την πληρώτρια Tράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία («Πληρώτρια Τράπεζα»), ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων, οι οποίοι τηρούν τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις επενδύσεων), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά σε περιπτώσεις θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό Θανόντος στο Σ.Α.Τ., υπό τον χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία πληρωμής θα διενεργείται από το δίκτυο των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων τους.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο δικαιούχος τηρούσε τους τίτλους του μέσω πιστωτικού ιδρύματος/επιχείρησης επενδύσεων που έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, η καταβολή του ποσού που του αναλογεί θα διενεργηθεί μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mermeren: Στα 13,69 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023

Για την περίοδο από την 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2023, η Mermeren Kombinat AD Prilep πέτυχε έσοδα από πωλήσεις ύψους 29.264.415 ευρώ, πράγμα που συνιστά μείωση ύψους 3,67% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mermeren: Τι αναφέρει η Τρ. Πειραιώς για τους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ

Οι δικαιούχοι ΕΛ.ΠΙΣ. προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει προηγουμένως να λάβουν γνώση και να κατανοήσουν τις πληροφορίες του Ενημερωτικού Δελτίου για τη Δημόσια Προσφορά Εξαγοράς.