ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Prodea Inv.

Prodea: Μεταβίβασε 22 ακίνητα στην Εθνική Τράπεζα έναντι 110,5 εκατ.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην τρέχουσα επενδυτική στρατηγική της PRODEA μέσω της ενίσχυσης της σύνθεσης του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με περισσότερα αειφόρα ακίνητα.

Η PRODEA Investments ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συμφωνίας - Ιδιωτικό Συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» (εφεξής η «ΕΤΕ») αναφορικά με την πώληση ακινήτων εκμισθωμένων στην ΕΤΕ, προέβη την 21.12.2023 στην μεταβίβαση 22 ακινήτων στην Ελλάδα έναντι συνολικού τιμήματος €110,5 εκατ..

Τα υπόλοιπα 20 ακίνητα αναμένεται να μεταβιβαστούν εντός του πρώτου εξαμήνου 2024 έναντι συνολικού τιμήματος €43,5 εκατ.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην τρέχουσα επενδυτική στρατηγική της PRODEA μέσω της ενίσχυσης της σύνθεσης του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με περισσότερα αειφόρα ακίνητα και μέσω της αποεπένδυσης από μικρότερα ακίνητα με χρήση κυρίως τραπεζικού καταστήματος και μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

Κύριοι στόχοι της στρατηγικής αυτής είναι η βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας και η καλύτερη προβλεψιμότητα των εσόδων της σε βάθος χρόνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε ο Πύργος Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, 360 drones πέταξαν πάνω από το λιμάνι του Πειραιά σχηματίζοντας σμήνη από γλάρους και κύματα της θάλασσας και περισσότερα από 600 πυροτεχνήματα πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Eφάπαξ πρόσθετο premium στους ομολογιούχους 2 ευρώ/ομολογία

Δικαιούχοι καταβολής είναι οι κάτοχοι Ομολογιών που εμφαίνονται στο μητρώο Ομολογιούχων κατά την 15.12.2023, ήτοι κατά την Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων για τη Συνέλευση των Ομολογιούχων.