ΓΔ: 1378.57 -0.18% Τζίρος: 19.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε Natech - Qualco ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Παρακαταθηκών και Δανείων

Η ένωση των εταιρειών υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, που έχει συνολική διάρκεια 28 μήνες, θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις και θα βελτιώσει τις λειτουργίες και διαδικασίες του Ταμείου.

Το έργο για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης και Οργάνωσης Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των λογισμικών και εφαρμογών του Ταμείου, ανέλαβε η ένωση Natech Qualco που υπέγραψε σύμβαση 3,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το έργο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», έχει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Τ.Π. & Δανείων μέσω της εισαγωγής ενός ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα υποστηρίξει και θα βελτιώσει τις λειτουργίες και τις διαδικασίες του Ταμείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Natech, ως leader στην ένωση με συμμετοχή 66%, θα προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο λύσεων το οποίο περιλαμβάνει τη διαχείριση Καταθετικών και Ταμειακών Λειτουργιών, Δάνεια Φυσικών & Νομικών Προσώπων, καινοτόμες και εύχρηστες εφαρμογές Web & Mobile Banking για βελτιωμένη ψηφιακή τραπεζική εμπειρία, καθώς και μία ολοκληρωμένη λύση AML για την πρόληψη της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος, ανάμεσα σε μια σειρά πρόσθετων εφαρμογών που ενισχύουν τις σύγχρονες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, θα παρέχει υποδομές helpdesk και υπηρεσίες 1st Level Support καθ' όλη την περίοδο εκτέλεσης, εγγύησης και συντήρησης του έργου.

Από την πλευρά της, η Qualco, με ποσοστό 34% στην ένωση, θα επικεντρωθεί στην προμήθεια και υλοποίηση υποσυστημάτων και λογισμικών, όπως των Qualco Process Automation, Απαλλοτριώσεων, Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Δικογραφιών, Είσπραξης Εξόδων και Διοικητικής Εκτέλεσης, ενώ παράλληλα θα παρέχει υπηρεσίες 2nd Level Support.

Το έργο θα έχει συνολική διάρκεια 28 μήνες και θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκπόνηση Μελέτης Εφαρμογής, ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό, ανάπτυξη, προμήθεια και εγκατάσταση νέων εφαρμογών και υποστηρικτικών λειτουργιών, παραμετροποίηση βάσει των αναγκών του ΤΠΔ, εκπαίδευση ομάδων διαχείρισης και χρηστών και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πιλοτικής και δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος έως την οριστική χρήση του.

Σημειώνεται πώς τόσο η Natech όσο και η Qualco διαθέτουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων για πληθώρα ιδιωτικών και δημόσιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας Υγείας

Mε την χρήση νέων τεχνολογιών επιτυγχάνεται η θωράκιση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, σε επίπεδο ασφάλειας από κακόβουλες ενέργειες και διασφαλίζεται η επιχειρησιακή συνέχεια της.
intrakom-intracom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intracom: Κάνει «έξυπνη πόλη» τον δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Η εταιρεία θα αναλάβει τη σχεδίαση και υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών που θα λειτουργούν μέσω του ιδιόκτητου δικτύου IoT του δήμου Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης. Στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα είναι έτοιμο το έργο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Office Line: Στα 10,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2022 με άνοδο 43,87%

Η εταιρεία πληροφορικής παρουσίασε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξη άνω του 40%, ενώ δίνει έμφαση στην επιστροφή αξίας στους εργαζόμενους, με το σύνολο των έκτακτων παροχών να υπερβαίνει το 20% των κερδών της.