ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έπιασε τους στόχους ο όμιλος Φουρλή, τι προβλέπεται για το 2024

Η διαχείριση των λειτουργικών δαπανών και η μείωση του δανεισμού αποτελούν τις προτεραιότητες του ομίλου φέτος. Σε προχωρημένο επίπεδο οι εργασίες για το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Πάτρα, έξι πλέον τα σημεία της Holland & Barrett.

Ανοδικά έκλεισε το 2023 ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με πληροφορίες του BD, τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και το μεικτό αποτέλεσμα, ακολουθώντας εν πολλοίς την τάση του εννεαμήνου και πολύ κοντά στις εκτιμήσεις της διοίκησης της εισηγμένης. Στο επίκεντρο τίθεται σε κάθε περίπτωση η διαχείριση των εξόδων, θέμα στο οποίο εκτιμάται ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις μέσα στο τρέχον έτος, με την προσδοκώμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο όμιλος έχει προχωρήσει στο άνοιγμα ακόμη τριών σημείων της νέας αλυσίδας Holland & Barrett το τελευταίο δίμηνο, λειτουργώντας σήμερα 6 συνολικά καταστήματα και σχεδιάζοντας την περαιτέρω επέκταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας τους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι αφορά την ΙΚΕΑ, άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα στην Βουλγαρία μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τριών ακόμη, σε Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό, τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά από το τέλος του 2024 και μέχρι το 2027. Αρκετοί κωδικοί της σουηδικής αλυσίδας διατίθενται με μειωμένη τιμή, στρατηγική που θα εξακολουθήσει και κατά το τρέχον έτος, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το περιθώριο κερδοφορίας της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η ΙΚΕΑ «έτρεξε» μέσα στο εννεάμηνο του 2023 με αύξηση τζίρου σε ποσοστό 15% στην Ελλάδα, συμπαρασύροντας ανοδικά σε ποσοστό 17% το σύνολο της εμπορικής δραστηριότητας του ομίλου Φουρλή.

Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport, μετά την ελληνική αγορά, έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η ανακαίνιση των παλαιότερων καταστημάτων της αλυσίδας στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία, με αρκετές προσθήκες νέων σημείων και στις τρεις αγορές όπου η αλυσίδα δραστηριοποιείται διά του ομίλου.

Συνολικά ο όμιλος Φουρλή διατηρεί την πρόβλεψή του για έσοδα ύψους 750 εκατ. ευρώ το 2027, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η εκτίμηση για πωλήσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ από την αλυσίδα Holland & Barrett, στο ίδιο χρονικό ορίζοντα. Εξάλλου, στόχο του ομίλου αποτελεί η περαιτέρω μείωση του δανεισμού του, καθώς και η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής, προς εξυπηρέτηση πάντα της δημιουργίας βιώσιμων ταμειακών ροών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή σε διψήφια ανάπτυξη βλέπει για το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Κοντά στα 30 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος ο όμιλος για την επέκταση των αλυσίδων του αλλά και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport. Μειώσεις τιμών σε δημοφιλή προϊόντα της σουηδικής αλυσίδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει την παρουσία του ο όμιλος Φουρλή με αύξηση των επενδύσεων

Στα 25 - 30 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί φέτος η επενδυτική δαπάνη του ομίλου, ενώ προχωρά η απο-ενοποίηση της Trade Estates. Οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων λιανικής κινήθηκαν άνω του μέσου όρου της αγοράς το πρώτο τρίμηνο.
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Οι πυλώνες ανάπτυξης στα ακίνητα και τη λιανική

Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και κέντρα logistics μέσω της Trade Estates, τέλος έτους ή αρχές του 2023 η δημόσια εγγραφή. Τα νέα καταστήματα Holland & Barrett και οι κινήσεις για IKEA και Intersport. Πώς θα κινηθούν τα μεγέθη.