ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Intrakat

Στην Intrakat μέρος του έργου για την ψηφιοποίηση αρχείων της Δικαιοσύνης

Η εταιρεία θα ψηφιοποιήσει περίπου 40 εκατ. σελίδες, με πρόβλεψη για τεκμηρίωση με μεταδεδομένα και βελτίωση της ποιότητας των σαρωμένων εγγράφων στο έργο ύψους 9,75 εκατ. ευρώ.

Η Intrakat, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας - πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους 9,75 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προαίρεσης έως το ποσό των 14,7 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση αφορά την υλοποίηση τμήματος του μεγάλου έργου «Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης», τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό τις 300 εκατ. σελίδες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της σύμβασης, θα αναπτυχθεί ένα Ψηφιακό Αποθετήριο, που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα έγχαρτα αρχεία των κατά τόπους Δικαστηρίων ή Εισαγγελιών και θα συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όταν τεθεί σε λειτουργία, θα τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του οποίου θα παρέχεται πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία. Έτσι, μετά την υλοποίηση του έργου δεν θα είναι απαραίτητες οι χρονοβόρες αναζητήσεις έγχαρτων αρχείων στα τοπικά Δικαστήρια ή τις Εισαγγελίες.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση των αρχείων του υπουργείου Δικαιοσύνης πλήθους φορέων του Υπουργείου ανά την επικράτεια, όπως Ειρηνοδικεία, Εισαγγελίες, Πρωτοδικεία και Πταισματοδικεία. Και περιλαμβάνει τόσο τη σάρωση των αρχείων όσο και την καταχώριση τους σε Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης διαδικασιών, Εγγράφων και Ψηφιακών Αρχείων και Ψηφιακής Αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο), το οποίο θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Μέσω webservices, το σύστημα θα παρέχει την δυνατότητα αξιοποίησης των ψηφιοποιημένων αρχείων και από άλλα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συνολικά, η Intrakat θα ψηφιοποιήσει περίπου 40 εκατ. σελίδες, με πρόβλεψη για τεκμηρίωση με μεταδεδομένα και βελτίωση της ποιότητας των σαρωμένων εγγράφων. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εγγύησης για δύο έτη από την οριστική παράδοση του έργου, στο οποίο θα απασχοληθούν πάνω από 130 άτομα. Το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου (Intrakat): Νέο παραγωγικό μοντέλο για μία πιο ισχυρή Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat επισήμανε ότι, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, η Ελλάδα κατάφερε να διασωθεί από την χρεοκοπία, κάτι που αποτέλεσε θαύμα. Ωστόσο, τόνισε ότι εκκρεμούν πολλά ακόμη να γίνουν προτού η χώρα μετασχηματιστεί σε μία πιο ανεπτυγμένη οικονομία.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η απολογία του ιδρυτή των Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου

Ο ιδρυτής της Folli-Follie θα συνεχίσει την απολογία του στις 27 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει η σύζυγος και ο γιος του. Αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του ομίλου και τις αποφάσεις για την επέκταση στην Ασία.
Exarxou, Exarxu, Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλ. Εξάρχου: Να υπάρξουν αλλαγές στην ανάθεση μεγάλων έργων υποδομών

Ο επικεφαλής της Intrakat πρότεινε να καταργηθούν οι προκαταβολές στα δημόσια έργα, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με την έκδοση εγγυητικών επιστολών.