ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, ο Sanjay Tugnait, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Digital Services, ο Ritesh Shukla, CEO της NIPL, ο Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών και η Μάιρα Μυρογιάννη, Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Enterprise Greece.

Eurobank: Υπογραφή MoU με NPCI για τα Διεθνή Εισερχόμενα Εμβάσματα

H συμφωνία έχει στόχο να βελτιώσει δραστικά τη διαδικασία των διεθνών μεταφορών χρημάτων, με ειδική εστίαση στην απλοποίηση των χρηματικών εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία.

Με στόχο τη βελτίωση των διασυνοριακών πληρωμών με τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής UPI (Unified Payments Interface) η NPCI International Payments Limited (NIPL), θυγατρική εταιρεία της National Payments Corporation of India (NPCI) και η Eurobank Α.Ε., μια κορυφαία ελληνική τράπεζα, υπέγραψαν Πρακτικό Συνεργασίας (MoU).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία έχει στόχο να βελτιώσει δραστικά τη διαδικασία των διεθνών μεταφορών χρημάτων, με ειδική εστίαση στην απλοποίηση των χρηματικών εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία.

Το MoU υπογράφηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί από τον κ. Ritesh Shukla, CEO της NIPL, και τον κ. Φωκίωνα Καραβία, CEO της Eurobank, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, της κας Μάιρας Μυρογιάννη, Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου του Enterprise Greece, και του κ. Sanjay Tugnait, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Fairfax Digital Services.

Η υπογραφή του ΜoU θεμελιώνει μια στρατηγική συμμαχία, όπου και οι δύο πλευρές θα συνεργάζονται αποτελώντας σημείο επαφής για την πραγματοποίηση συναλλαγών Διεθνών Εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία. Θα διαχειρίζονται επίσης την εκκαθάριση των συναλλαγών, τη λογιστική συμφωνία και την επίλυση διαφορών για κάθε χώρα αντίστοιχα. Αυτή η πρωτοβουλία θα καταστήσει την Ελλάδα ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που δίνουν τη δυνατότητα στην ινδική διασπορά που διαμένει στη χώρα για ταχεία και ευχερή αποστολή χρημάτων προς την Ινδία, χρησιμοποιώντας την υποδομή του συστήματος UPI.

Ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική συνεργασίας με την NPCI International για την αξιοποίηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας UPI στα εμβάσματα από την Ελλάδα προς την Ινδία. Οι χρηματικές αποστολές μέσω UPI θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ινδική κοινότητα στην Ελλάδα. Η στρατηγική συνεργασία με την NPCI International εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική δέσμευση της Eurobank να αποτελέσει την τράπεζα επιλογής για επιχειρήσεις από την Ινδία που επιδιώκουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, ως σημείο εισόδου για τη δραστηριότητά τους στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sanjay που μας έφερε σε επαφή με την NPCI International και για τη συμβολή του στη σύναψη του MoU».

Ο Ritesh Shukla, CEO της NIPL, δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική συμμαχία με την Eurobank σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην επέκταση των τεχνολογιών πληρωμών που έχουν αναπτυχθεί στην Ινδία πέρα από τα σύνορά μας. Αναδεικνύει την ευελιξία και τη δύναμη του UPI στο διεθνές χρηματοοικονομικό τοπίο, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ινδίας-Ελλάδας μέσω της βελτίωσης της ροής των εμβασμάτων. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την παροχή καινοτόμων και πελατοκεντρικών λύσεων, που συνιστούν μέτρο σύγκρισης στον τομέα των διεθνών συστημάτων πληρωμών και ενισχύουν το όραμά μας για ένα κόσμο με μεγαλύτερη διασύνδεση και περισσότερη συμπερίληψη στο χρηματοοικονομικό τομέα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

Η Διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέφθηκαν όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.
businessdaily-Papadimitriou-Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαδημητρίου: Η συμβολή των τραπεζών στη βιώσιμη μετάβαση των επιχειρήσεων

Στο απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργούν οι απαιτήσεις αλλά και οι προσδοκίες των κριτηρίων ESG, οι τράπεζες διαδραματίζουν ένα κρίσιμο ρόλο, τόνισε ο επικεφαλής ESG της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Ανάκαμψης για φωτοβολταϊκά ύψους 451 εκατ.

Τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ισχύος 730 MWp υλοποιούνται από τη ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και τραπεζικό δανεισμό από τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η SingularLogic ολοκλήρωσε έργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing

Tο έργο στόχευε στην ενίσχυση της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας του οργανισμού, απέναντι στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για συμμόρφωση με κανονιστικές και ρυθμιστικές διατάξεις
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Πάνω από 800 εκατ. η επένδυση της Eurobank στην Κύπρο

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, η Eurobank στην Κύπρο, μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη εργασιών και τη συνεργασία του ομίλου με τις δυναμικές οικονομίες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας.