ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αυξημένα κατά 31% τα κέρδη προ φόρων για την Entersoft το 2023

Για το 2024 η εταιρεία θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Αύξηση 28% κατέγραψε στα έσοδα η Entersoft για τη χρήση του 2023, στα 37,8 εκατ. ευρώ, παράλληλα τα EBIDTA ήταν αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση. Αυξημένα κατά 31% ήταν και τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν στα 8,8 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών «το 2023 υπήρξε ένα ακόμη έτος έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν τέσσερις νέες εξαγορές, νέα προϊόντα λανσαρίστηκαν στην αγορά, επιτεύχθηκε είσοδος σε νέες κάθετες αγορές, και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ρουμανία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

Η Entersoft ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη για τη Xρήση 2023:

  • Έσοδα 37,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 28% σε σχέση με την οικονομική χρήση 2022 (29,6 εκατ.)
  • EBITDA 12,7 εκατ., αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση (9,5 εκατ.)
  • Κέρδη προ φόρων 8,8 εκατ., +31% σε σύγκριση με την οικονομική χρήση 2022 (6,7 εκατ.)
  • Ταμειακά διαθέσιμα 11,2 εκατ. έναντι 14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022

Το 2023 υπήρξε ένα ακόμη έτος έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν τέσσερις νέες εξαγορές, νέα προϊόντα λανσαρίστηκαν στην αγορά, επιτεύχθηκε είσοδος σε νέες κάθετες αγορές, και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ρουμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Entersoft πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά 28%, τόσο οργανικής, κερδίζοντας νέους πελάτες και νέα έργα, όσο και προερχόμενης από εξαγορές. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία πέτυχε για μία ακόμη χρονιά υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA 33,6% που είναι από τα υψηλότερα στον Κλάδο διεθνώς.

Για το 2024 η Εταιρεία θα συνεχίσει σε παρόμοιο δρόμο και θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία. Η οργανική ανάπτυξη εκτιμούμε ότι θα παραμείνει ισχυρή για τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας για σταδιακή υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, την ενοποίηση των συστημάτων λιανικής με τα POS, την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα στις 9/6 η αποκοπή

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματοςείναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023.