ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank, salakas
Φωτο: Νίκος Σαλακάς, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Alpha Bank

Alpha Bank: Ο Nίκος Σαλακάς αναλαμβάνει Chief of Corporate Center

«Είμαι ενθουσιασμένος με την επάνοδό του στην Εκτελεστική Επιτροπή, που συνιστά έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων που ανακτά η Alpha Bank, μετά την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, να προσελκύει κορυφαία στελέχη» δήλωσε ο CEO της Alpha Β. Ψάλτης.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διοικητικής ομάδας για την υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της, ανακοινώνει ότι από την 1η Απριλίου 2024 ο Νίκος Σαλακάς επιστρέφει στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία ήταν μέλος από το 2019 ως το 2022, και τοποθετείται στη θέση του Chief of Corporate Center και General Counsel, αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο κ. Σαλακάς αναλαμβάνει τους τομείς της Στρατηγικής, της Εταιρικής Διακυβέρνησης και Βιωσιμότητας, της Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, των Νομικών Υπηρεσιών, καθώς και του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου θα συνεργάζεται στενά με την Φραγκίσκη Μελίσσα, Chief Human Resources Officer, η οποία ειδικά για θέματα στρατηγικής που αφορούν στην επιχειρησιακή κουλτούρα και την εξέλιξη των εργαζομένων θα αναφέρεται απευθείας στον CEO. Επιπλέον, ο Νίκος Σαλακάς αναλαμβάνει και τη διοικητική εποπτεία της Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε:

«Ο Νίκος, επιτελώντας το ρόλο του ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος από το καλοκαίρι του 2022 έως σήμερα, διατήρησε πλήρως την επαφή του με τη στρατηγική ατζέντα της τράπεζας. Είμαι ενθουσιασμένος με την επάνοδό του στην Εκτελεστική μας Επιτροπή, που συνιστά έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων που ανακτά η Alpha Bank, μετά την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, να προσελκύει κορυφαία στελέχη, και είμαι πεπεισμένος πως η συνεισφορά του θα είναι καταλυτική για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διοικητικής μας ομάδας».

Ο Νίκος Σαλακάς συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων δικηγόρων από το International Financial Law Review (IFLR), από τον οδηγό Legal 500 και από την εταιρία Chambers and Partners.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ