ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Theon-Nyxterini-Orasi
Φωτο: THEON

Η Theon προμηθεύει με συστήματα νυχτερινής όρασης και την Εσθονία

Με τη συμφωνία αυτή, η THEON αυξάνει την ήδη ισχυρή παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, αφού έχει ήδη προμηθεύσει σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης στη Λετονία, αλλά και στη Λιθουανία.

Τα πρώτα 2.000 συστήματα νυχτερινής όρασης ARGUS FS Mk2 στις Δυνάμεις Άμυνας της Εσθονίας, παρέδωσε στις 27 Μαρτίου, η THEON στο πλαίσιο της πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας που θα εξοπλίσει έως 10.000 στρατιώτες για ενίσχυση της ικανότητας μάχης τη νύχτα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η THEON υπήρξε νικήτρια διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 16 εταιρείες. Η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία σε κριτήρια αξιολόγησης, όπως τεχνική απόδοση, τιμή και χρόνο παράδοσης, και ως εκ τούτου της ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας, η οποία περιλαμβάνει την ταχεία παράδοση περισσότερων από 8.000 ARGUS FS Mk2, καθώς και δικαίωμα προαίρεσης για την παράδοση επιπλέον χιλιάδων συστημάτων, ύψους 35 εκατ. ευρώ και άνω των 20 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Εσθονικών Αμυντικών Δυνάμεων, καθώς και εκπρόσωποι της THEON, ήταν παρόντες κατά την επίσημη παράδοση των συστημάτων.

Σύμφωνα με το Εσθονικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων (ECDI), το οποίο διαχειρίστηκε τη διαδικασία προμήθειας, η νυχτερινή μαχητική ικανότητα των ΕΔ, αλλά και του Συνδέσμου Άμυνας, ο οποίος είναι ο εθελοντικός στρατιωτικός οργανισμός εθνικής άμυνας της Εσθονίας, θα αυξηθεί εκθετικά με την προμήθεια των συστημάτων νυχτερινής όρασης ARGUS FS Mk2.

«Η ταχύτητα παράδοσης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, ενώ η προσδοκώμενη ικανότητα νυχτερινής μάχης θα επιτευχθεί εγκαίρως» δήλωσε ο Ramil Lipp, Διευθυντής Εξοπλισμών στο Εθνικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων, ο οποίος πρόσθεσε ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα στην αγορά εταιρεία που μπορεί πραγματικά να παραδώσει 2.000 συσκευές μέσα σε μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της σύμβασης.

«Με το THEON Argus FS MK2 υπάρχει σαφές προβάδισμα στη μάχη με περιορισμένο φως. Χάρη στο μικρότερο βάρος του και τις βελτιωμένες δυνατότητες νυχτερινής όρασης, αποτελεί ένα όργανο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις εθνικές μας αμυντικές δυνάμεις» δήλωσε ο Mario Nõlvak, Επιλοχίας του Τάγματος Εξοπλισμού της Διοίκησης Δυνάμεων Αμυντικής Υποστήριξης.

Ο Βασίλειος Σαββαΐδης, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS SA, σχολίασε: «Είμαστε ευγνώμονες στην ECDI για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη THEON, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποδείξουμε την ικανότητά μας να παραδώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου».

Με τη συμφωνία αυτή, η THEON αυξάνει την ήδη ισχυρή παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, αφού έχει ήδη προμηθεύσει σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης στη Λετονία, αλλά και στη Λιθουανία. Στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλτικής και των σκανδιναβικών χωρών, η οποία αναμένεται να γίνει ακόμη ισχυρότερη και στενότερη μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η THEON καθίσταται βασικός προμηθευτής νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης σε ολόκληρη την περιοχή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-EAB-Kentro-Ekpaideysis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΑΒ, φιλοξενεί ήδη 1.000 ξένους σπουδαστές

Το κτίριο, αξίας 20 εκατ. ευρώ, περατώθηκε σε διάστημα δέκα μηνών με χρηματοδότηση της ΕΑΒ και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασιασμός στα καθαρά κέρδη για την ΕΑΒ στα 3,8 εκατ. το 2022

Το θετικό αποτέλεσμα προκύπτει από την πιστή τήρηση του επιχειρησιακού προγράμματος 2021 - 2025, το οποίο προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και των χρηματοοικονομικών εξόδων.