ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ι. Βουγιούκας (Ηπείρου): Υπάρχει συνολικά έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανάφερε ότι οι τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και ενώ φαίνονται πλήρεις λειτουργικά παρατηρείται επιδείνωση της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας έδωσε το παρών στο 9ο Delphi Economic Forum, συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα “Cultivating a THRIVING SME Ecosystem for a Stronger Economy”, την Παρασκευή, 12 Απριλίου. Μαζί του στο πάνελ συμμετείχαν οι: Κώστας Χριστοδούλου, Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής της Attica Bank, Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, και Γιάννης Σπυρόπουλος, Διευθύνων εταίρος της OCTANE Management Consultants, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Νατάσα Στασινού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανάφερε ότι στην ουσία δεν υπάρχει μόνο έλλειμμα χρηματοδότησης, αλλά συνολικά έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης. Οι τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και ενώ φαίνονται πλήρεις λειτουργικά παρατηρείται επιδείνωση της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες τους. Επιπλέον, στις ΜμΕ ο ρόλος των Τραπεζών πρέπει να είναι και συμβουλευτικός, κάτι απολύτως αναγκαίο για τις επιχειρήσεις αυτές που δεν έχουν τις δομές και τη στελέχωση μιας μεγάλης εταιρείας. Η Τράπεζα Ηπείρου σε αυτή την κατεύθυνση εστιάζει στο δίπολο άνθρωπος – τεχνολογία, χτίζοντας προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης και παρέχοντας συμβουλευτική τραπεζική, παράλληλα με όλες τις ψηφιακές ευκολίες.

Από την άλλη, οι ελληνικές ΜμΕ παρουσιάζουν έλλειμμα ανταγωνιστικότητας έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Για την πλειοψηφία των ελληνικών ΜμΕ το έλλειμμα αυτό εμφανίζεται κυρίως σε κλάδους με χαμηλή ένταση σε γνώσεις και τεχνολογία, σε συνδυασμό με το πολύ μικρό μέγεθός τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη του εκσυγχρονισμού τους αλλά και η παροχή, μεταξύ των άλλων, μεγαλύτερων κινήτρων συγχωνεύσεων. 

Η αναμενόμενη αύξηση του ανταγωνισμού με την είσοδο νέων παικτών στο τραπεζικό σύστημα θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των ΜμΕ. Παράλληλα, θα πρέπει να διοχετευτούν περισσότερα χαμηλότοκα δάνεια στις ΜμΕ μέσω RF, EAT και Invest EU.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση της Τράπεζας Ηπείρου με τον ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα

Συζητήθηκε η πορεία των επιχειρήσεων της περιφέρειας Ηπείρου, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν και οι δύο οργανισμοί στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληρωμές μέσω IRIS Payments και από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

H ενσωμάτωση της νέας υπηρεσίας εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με μεγαλύτερη ευκολία.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση της Τράπεζας Ηπείρου και του Εμπορικού Συλλόγου για Open Mall Άρτας

Στρατηγική της Τράπεζας είναι η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεταιριστική Ηπείρου: Αποχωρεί πρόεδρος του ΔΣ ο Κ. Ζωνίδης

Ο κ. Κ. Ζωνίδης θα διατηρήσει τη θέση του μέλους Δ.Σ. προκειμένου να συμβάλει με την εμπειρία του στην επόμενη μέρα της Τράπεζας. Η επίσημη υποβολή της παραίτησης θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ..