Φώτο: Shutterstock

Ανάπτυξη της «νέας» ΕΒΓΑ με εισροές κεφαλαίων 17 εκατ.

Νέα αύξηση κεφαλαίου κατά 7 εκατ. ευρώ στην EMFI Α., τη διάδοχο εταιρεία της ΕΒΓΑ, ανεβάζει πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια που επενδύθηκαν την περίοδο 2017 - 2019.

Ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ η εισροή νέων κεφαλαίων από τους μετόχους στην EMFI Α.Ε- που αποτελεί από τις αρχές του 2019 τη νέα επωνυμία της ΕΒΓΑ Α.Ε. (Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου)- τη τριετία 2017-2019. 

Η κεφαλαιακή θωράκιση της EMFI φέρεται να συνάδει με τις επιδιώξεις της εταιρείας να εισέλθει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, στοχεύοντας στην ενίσχυση πωλήσεων μέσω διεύρυνσης των υφιστάμενων πελατών της και της ανάπτυξης νέων συνεργασιών σε αγορές του εξωτερικού. 

Στις αρχές της φετινής χρονιάς, γνωστοποιήθηκε η ολική κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ την οποία αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το περσινό Αύγουστο. Κατόπιν της αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 81.352.110 ευρώ διαιρούμενο σε 27.117.370 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,00 εκάστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τριετία, ήτοι 2017-2019, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε τρεις ΑΜΚ συνολικού ύψους 17,3 εκατ. ευρώ (4,2 εκατ. ευρώ το 2017, 6,1 εκατ. ευρώ το 2018 και 7 εκατ. ευρώ  με βάση την περσινή απόφαση των μετόχων).  

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 13,7% στα 35,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα εμφάνισαν αρνητικό πρόσημο και διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 182 χιλ ευρώ το 2017.  

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εταιρείας αναλύονται σε πωλήσεις παγωτού (ατομικά, οικογενειακά, πολύσυσκευασίες, χύμα) τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές εξωτερικού, στις πωλήσεις Κρουασάν (ατομικά, πολυσυσκευασίες, παιδικά, βάφλες), καθώς και στις γλυκές ζύμες (διάφορες πίτες) κυρίως στην εγχώρια αγορά. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι  το 34,56% της EMFI το κατέχει η ΕΒΓΑ Συμμετοχών. Ωστόσο, η ΕΒΓΑ Συμμετοχών δραστηριοποιείται πλέον μόνο στον τομέα των επενδύσεων σε συμμετοχές. Η παραγωγή και εμπορία ως δραστηριότητα, ασκείται πλέον για την ΕΒΓΑ Συμμετοχών αποκλειστικά από τη θυγατρική της GELATI MENNE με έδρα την Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γαλακτοκομεία Στάμου: Σε τροχιά επέκτασης μετά την εξαγορά από την Γιώτης

Με 7 νέα καταστήματα έχει ενδυναμωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η παρουσία των γαλακτοκομείων Στάμου στην Αττική, ενώ ο τζίρος αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% στην φετινή χρήση.
Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.