ΓΔ: 1429.18 0.36% Τζίρος: 34.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:37:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Sutterstock

Αύξηση κατά 10% στις πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo το Πάσχα

Συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου σε σχέση με το 2023.

Τα καταστήματα JUMBO αποτέλεσαν και φέτος σταθερή επιλογή των καταναλωτών για τις Πασχαλινές αγορές τους. Φέτος, οι πρώτες μέρες του Μαΐου αποτέλεσαν και τις πιο σημαντικές μέρες των πωλήσεων της περιόδου Πάσχα.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και την 5η Μαΐου, οι πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση +10% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, απόδοση που είναι σύμφωνη με το ανώτερο όριο της εκτίμησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση η διοίκηση είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της, με βάση την πορεία των πωλήσεων της Πασχαλινής περιόδου.

Σήμερα διαπιστώνεται ότι διεθνώς καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για μια κάποιου είδους εκεχειρία στα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τη ρευστότητα που προκαλούν οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, η διοίκηση ανακοινώνει ότι θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2024, μετά την ολοκλήρωση και του πρώτου εξαμήνου του έτους. Προς το παρόν η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών, τη φετινή χρονιά, σ’ ένα εύρος μεταξύ +8% έως +10%

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου, η διοίκηση θα θέσει προς έγκριση την πρόταση διανομής μερίσματος € 1,00 (μικτό) ανά μετοχή, ποσό που αντιπροσωπεύει το περίπου το 45% των καθαρών κερδών του 2023 του Ομίλου. Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Απρίλιο 2024, εμφανίζονται αυξημένες κατά +11% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά, στο πρώτο τετράμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, ήταν αυξημένες κατά +8% περίπου. Η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα.

Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +9% περίπου. Τον ίδιο μήνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Καρδίτσα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου σε σχέση με το 2023.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Απρίλιο του 2024, ήταν αυξημένες κατά 1% περίπου. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο τετράμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 3% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +7% περίπου τον Απρίλιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το πρώτο τετράμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.ejumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Απρίλιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το πρώτο τετράμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +12% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Κατά τον Απρίλιο, ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Oradea στη Ρουμανία, το δεύτερο JUMBO στην πόλη.

Σήμερα, ο Όμιλος JUMBO αριθμεί 86 καταστήματα. Τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αυξημένες κατά 8% οι πωλήσεις στο πρώτο πεντάμηνο του 2024

Για τον όμιλο JUMBO, o Μάϊος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +10% συνολικά, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Oι πωλήσεις του Μαΐου περιλαμβάνουν και ένα μέρος των Πασχαλιάτικων αγορών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μικρό placement από τον Απόστολο Βακάκη, διέθεσε 1,5% της Jumbo

O εμπορικός όμιλος της Jumbo ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ πωλήσεων, κατακτώντας πλέον την υψηλότερη θέση στο εγχώριο λιανεμπόριο, ενώ εμφάνισε εντυπωσιακή κερδοφορία και ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 370,4 εκατ. ευρώ.