ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
businessdaily-Petr Baron_CEO_tbibank
Φωτο: tbi bank

tbi bank: Kεφαλαιοποίηση των κερδών του 2023 για περαιτέρω ανάπτυξη

Η tbi σημείωσε ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων το 2023, με 17% υψηλότερα καθαρά κέρδη και εντυπωσιακή αύξηση, της τάξεως του 40%, στο συνολικό ενεργητικό της.

Την κεφαλαιοποίηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2023, τα οποία ανέρχονται σε 42,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η tbi bank

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της tbi για το α’ εξάμηνο του 2023 κεφαλαιοποιήθηκαν ήδη, στο τέλος του 2023, με την έγκριση της Εθνικής Τράπεζας της Βουλγαρίας. Οι μέτοχοι της tbi bank αποφάσισαν να επανεπενδύσουν και τα κέρδη του β’ εξαμήνου του 2023, με στόχο την περαιτέρω μελλοντική ανάπτυξη της.

Η tbi σημείωσε ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων το 2023, με 17% υψηλότερα καθαρά κέρδη και εντυπωσιακή αύξηση, της τάξεως του 40%, στο συνολικό ενεργητικό της. Κατά τη διάρκεια του 2023, η tbi bank διαχειρίστηκε αιτήσεις από 1,6 εκατ. μοναδικούς πελάτες (διπλάσιους σε σχέση με το 2022) στις τρεις κύριες αγορές της (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία), εκταμιεύοντας περίπου 750.000 δάνεια ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ (αύξηση 33% σε ετήσια βάση).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βιώνουμε την ισχυρή δέσμευση των μετόχων μας για τη μελλοντική μας ανάπτυξη. Με την κεφαλαιοποίηση των κερδών του 2023, θέτουμε ισχυρές βάσεις για την επέκταση της παρουσίας μας στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, με σκοπό να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας ευκολότερη», λέει ο Petr Baron, CEO, tbi fs.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: 0,67€ μέρισμα και 244 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενισχύσει φέτος τον κρατικό προϋπολογισμό με 244 εκατ. ευρώ, καθώς τα καθαρά της κέρδη για το 2025 σημείωσαν σημαντική αύξηση, φτάνοντας τα 257,7 εκατ. ευρώ από 82,9 εκατ. το 2024.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά του Γενικού Δείκτη με τραπεζικό sell-off στον απόηχο της Μέσης Ανατολής

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, λόγω αρνητικού κλίματος σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές κατά 5,10%, ενώ ενισχύονται δολάριο, χρυσός και πετρέλαιο.
κτίριο TBI Bank
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρικές τράπεζες: Κατά 99% έτοιμες για άμεσες πληρωμές το 2027

Οι βουλγαρικές τράπεζες είναι σχεδόν έτοιμες (99%) να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Άμεσων Πληρωμών από 1/1/2027, όπως ανέφερε ο Ράντοσλαβ Ντασκάλοφ, με μόνο τη λειτουργία επαλήθευσης δικαιούχου να απομένει για πλήρη εφαρμογή.