ΓΔ: 863.41 0.42% Τζίρος: 64.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Ζεστή» για φυσικό αέριο η Ανατολική Αττική

Την αναγκαιότητα αλλά και τις δυνατότητες για εγκατάσταση αγωγού διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Αττική συζήτησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς σε σύσκεψη στο δημαρχείο Σαρωνικού.

Η εγκατάσταση αγωγού διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Αττική, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο δημαρχείο Σαρωνικού.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΔΑ Α.Ε.), ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναγκαιότητα αλλά και τις δυνατότητες επέκτασης της διανομής φυσικού αερίου σε όλη την Ανατολική Αττική.

Ως πρώτο βήμα κρίθηκε απαραίτητο να αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι δήμοι στην ΕΔΑ Α.Ε. στοιχεία τουλάχιστον για τα δημόσια κτίρια αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις εντός των ορίων τους τα οποία θα μπορούσαν άμεσα να συνδεθούν με τον αγωγό διανομής, προκειμένου οι υπεύθυνοι της εταιρείας να καταρτίσουν πρόγραμμα επέκτασης για την Ανατολική Αττική και έναν ενδεικτικό πρώτο προϋπολογισμό της όλης επένδυσης.

Στη συνέχεια θα εξεταστεί η δυνατότητα της συμμετοχής στη χρηματοδότηση του έργου τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο δήμων.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν: ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός, οι δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι των δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας- Πικερμίου καθώς και της ΑΛΚΩΝ Μελετητική ΕΠΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Η επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στη Σόφια, που προγραμματίζεται για τις 10 Οκτωβρίου θα συνδυαστεί με το τελικό πακέτο συμφωνιών για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Μπορούμε να συμβάλλουμε στην αγορά φυσικού αερίου

Για το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την ΕΕ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση και εμπορική λειτουργία του αγωγού Trans Adriatic που αναμένεται το 2020 και του αγωγού IGB με την Βουλγαρία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos και Siemens κατασκευάζουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Πολωνία

Η κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης με καύσιμο φυσικό αέριο.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ ανακάλυψε η Energean

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κοίτασμα είναι 8 δισ. κυβ. μέτρων ανακτήσιμου φυσικού αερίου. Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εξαλείφει το ρίσκο (de-risk) για επιπλέον ποσότητες 50 δισ. κυβικών μέτρων.