ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αυξημένες πωλήσεις, μειωμένα κέρδη για την Pernod Ricard Hellas

Κατά 2% αυξήθηκαν οι καθαρές πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Pernord Ricard, αλλά τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά περίπου 20%.

Με διευρυμένη τη δυναμική του τζίρου στην εγχώρια αγορά, αλλά και με σημαντική υποχώρηση κερδών, έκλεισε τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019, η Pernod Ricard Hellas, θυγατρική της ομώνυμης γαλλικής ποτοποιίας, που παρασκευάζει στην Μυτιλήνη, όπου και εδρεύει, το ούζα με τα σήματα «Mini», «Φήμη», «Lesvos» και το λικέρ «Αιολική». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε χθές, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στην χρήση 1/7/2018-30/6/2019 στα 80 εκατ. ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - ΕΦΚ), ενισχυμένος κατά 4,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Χωρίς την προσμέτρηση του ΕΦΚ, οι καθαρές πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση 2,14% καθώς ανήλθαν σε 42,2 εκατ. ευρώ έναντι 41,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα. Σημειώνεται ότι τα παραγόμενα προϊόντα της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 11,17% του τζίρου ενώ το 88,83% προέρχεται από πωλήσεις εισαγόμενων ποτών.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε η κερδοφορία της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Pernord Ricard, καθώς τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά περίπου 20% σε 1,46 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα περιορίστηκαν σε 905 χιλ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στη στρατηγική της εταιρείας για την τρέχουσα χρήση, παραμένει σταθερή και επικεντρώνεται σε πέντε άξονες: επένδυση σε εμπορικά σήματα προτεραιότητας με στόχο τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία, έμφαση στην ανάπτυξη των ultra premium προϊόντων, αύξηση των μεριδίων αγοράς, σε μια αγορά η οποία μετά από συνεχή πτώση εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, έμφαση στο τουριστικό κανάλι και δη σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουν επισημανθεί ως στρατηγικοί πυλώνες μελλοντικής ανάπτυξης ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο τίθεται η παρακολούθηση του κόστους και του πιστωτικού κινδύνου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.