ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αύξηση 13,9% στην επιβατική κίνηση του Ελ. Βενιζέλος το οκτάμηνο

Αυξημένη η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας τον Αύγουστο που έφτασε τα 3,64 εκατομμύρια, αυξημένη κατά 10,5% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Αυγούστου 2023.

Αυξημένη κατά 10,5% ήταν η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2024 που ανήλθε σε 3,64 εκατ., σε σύγκριση με τα επίπεδα του Αυγούστου 2023. Αναλυτικά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΑΑ, στο ΧΑ, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 6,8% και 12,1% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Συνολικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 21,26 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13,9%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 7,8% και 16,6% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 180.594, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,2% και 17,0% σε σχέση με το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα, μια ωραία ατμόσφαιρα στην ενέργεια και το αεροδρόμιο

Πως γίναμε μια «ωραία ατμόσφαιρα» στην ενέργεια, ο ρόλος του ΔΑΑ, η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα, οι προτάσεις της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης ενέργειας και οι βουλγάρικες μπαταρίες.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
MARKET MAKER

Μετά την αναβάθμιση τι; Ανησυχίες για Coca Cola και το ρεκόρ σε ΔΑΑ - ΕΧΑΕ

Πετρέλαιο και πληθωρισμός ανησυχούν τους επενδυτές και αυτό πλέον αποτυπώνεται στο ταμπλό, η πτώση στα διυλιστήρια, πούλησαν την είδηση στη ΔΕΗ, επιτέλους αντίδραση από Viohalco, οι φόβοι για Coca Cola.
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ελ. Βενιζέλος»: Δεν σταματούν τα ρεκόρ - Θα ξεπεράσει τους 35 εκατ. επιβάτες

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» κόντρα στην αβεβαιότητα σπάει τα ρεκόρ και διατηρεί το στόχο κερδών 200 εκατ., Αναδιατάσσει επενδύσεις 950 εκατ. προσβλέποντας σε δυναμικότητα άνω των 40 εκατ. επιβατών.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί ακυρώθηκε ο mega-διαγωνισμός για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πιο κοντά στην προοπτική ενός νέου δεύτερου τέρμιναλ έρχεται το αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την αλλαγή στρατηγικής για την επέκταση της δυναμικότητας. Επενδύσεις 950 εκατ. ευρώ ως το τέλος της δεκαετίας.