ΓΔ: 2089.48 1.16% Τζίρος: 179.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:38
businessdaily-Naypigeia-Skaramagka
Φωτο: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δυναμικό come back των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επισκευές σε Suezmax

Τα Ναυπηγεία επισκεύασαν το αξονικό σύστημα δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax, μήκους 274.2 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ολικής χωρητικότητας 150,000 τόνων. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η επισκευή του αξονικού συστήματος σε δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax, μήκους 274.2 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ολικής χωρητικότητας 150,000 τόνων

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανέλαβαν την σύνθετη και απαιτητική εργασία επισκευής καθώς το πλοίο έφτασε στο ναυπηγείο με αδυναμία περιστροφής  τελικού άξονα στη χοάνη του ελικοφόρου.  Η επισκευή αφορούσε στην εξάρμωση της προπέλας, του  κατεστραμμένου (μη εύχρηστου) τελικού άξονα, του ενδιάμεσου άξονα καθώς και την χοάνη του ελικοφόρου άξονα. Στη συνέχεια, έγινε προσαρμογή της προπέλας σε καινούριο τελικό άξονα (blue-fit), ευθυγράμμιση καινούριας χοάνης ελικοφόρου άξονα και επανατοποθέτηση του αξονικού συστήματος.  Κατά την διάρκεια του δεξαμενισμού του πλοίου ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες πενταετίες εντός χρονοδιαγράμματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πλοίο τύπου Suezmax είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να φιλοξενηθεί σε δεξαμενή στην Ελλάδα, και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το μόνο ναυπηγείο που μπορεί να αναλάβει τέτοιες επισκευές λόγω του μεγέθους της Δεξαμενής Νο.4 (335 x 54 μέτρα), του εξειδικευμένου προσωπικού, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. 

Η ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής και πολύπλοκης εργασίας επιτεύχθηκε αποκλειστικά από το προσωπικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την πιστοποίηση από την κατασκευάστρια εταιρεία του αξονικού συστήματος. Η εξειδικευμένη γνώση και αφοσίωση των  Μηχανικών  και του Εργατοτεχνικού προσωπικού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή αποπεράτωση του έργου, και απέδειξαν ότι διατηρούν την τεχνογνωσία τους από τα ειδικά έργα που έχουν αναλάβει διαχρονικά. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτού του έργου επιβεβαιώνεται η ηγετική θέση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον τομέα των σύνθετων ναυπηγικών επισκευών. Αυτή η επιτυχία ενισχύει τη δέσμευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για αριστεία και ποιότητα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Σκαραμαγκά αεροφωτογραφία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκαραμαγκάς: Τα ναυπηγεία στον πράσινο στόλο με το πρόγραμμα Green Award

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εντάχθηκαν στο Green Award Foundation ως Incentive Provider, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην πράσινη ναυπηγική, τη μείωση εκπομπών και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στη σύγχρονη ναυτιλία.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tα ελληνικά ναυπηγεία ετοιμάζονται να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο διεθνώς

Η αρχή γίνεται από το Νεώριο της Σύρου όπου έως το 2022 είχαν ολοκληρωθεί τουλάχιστον 350 επισκευές πλοίων όλων των τύπων, ακολουθούν δυναμικά και τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.
Λιμάνι Ελευσίνας βιομηχανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επενδύσεις-ορόσημο μεταμορφώνουν σε νέο βιομηχανικό hub

Η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δημιουργεί ένα νέο ναυπηγικό και ενεργειακό hub, με ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον, νέες θέσεις εργασίας και σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επαφές στο Λονδίνο με ηγετικές δυνάμεις της παγκόσμιας ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στο Λονδίνο με αξιωματούχους από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Κίνα στο πλαίσιο του IMO, ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία της Ελλάδας στη ναυτιλία.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλαπλές παρεμβάσεις του Λιμενικού σε Ισθμία, Ηγουμενίτσα, Πόρο και Ραφήνα

Τα λιμενικά στελέχη διαχειρίστηκαν σειρά περιστατικών το τελευταίο 24ωρο: εντοπισμό σορού στην Κόρινθο, σύλληψη για πλαστά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα, προβλήματα λόγω καιρού σε Άγιο Ευστράτιο και Πόρο και τραυματισμό στη Ραφήνα.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο ο Βασίλης Κικίλιας για τη διεθνή συνέλευση ναυτιλίας

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας για τη 34η Σύνοδο του IMO, όπου θα απευθύνει εθνική δήλωση και θα συναντηθεί με αξιωματούχους από Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Κίνα και ΗΠΑ, ενώ θα παραστεί και σε τελετή βράβευσης.