ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
elefsina_naypigeio
Ναυπηγεία Ελευσίνας, πηγή: Shutterstock

Καθυστερεί η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Νεώριον δεν έλαβε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει η μεταβίβαση και θα επαναληφθεί στις 19 Μαρτίου.

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Νεώριον, μητρικής της εταιρίας Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας, η οποία ολοκληρώθηκε μόνο κατά το ήμισυ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε ομόφωνα η έναρξη των διαδικασιών εξυγίανσης με τη διαδικασία του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών στην ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS παραπέμφθηκε στις 19 Μαρτίου. Η γενική συνέλευση διεκόπη και το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποδίδεται στο ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει ζητήσει από την ONEX, να παρουσιαστούν επιπλέον στοιχεία. Επίσης ζητά και το επιχειρηματικό πλάνο της ΟΝΕΧ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών τόσο της Νεώριον ΑΕ όσο και της θυγατρικής Ναυπηγεία Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS είναι απαραίτητες κινήσεις για να προχωρήσει η υποβολή σχεδίου εξυγίανσης στο πρωτοδικείο από τον νέο επενδυτή , η οποία περιλαμβάνει «κούρεμα» χρεών και μακροπρόθεσμη ρύθμιση οφειλών προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτης Ξενοκώστας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοκώστας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο της νέας ενεργειακής εποχής

Ο Πάνος Ξενοκώστας ανέδειξε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ενέργεια στο 6ο P-TEC στο Ζάππειο, παρουσιάζοντας το σχέδιο της ONEX για νέο ναυπηγικό-ενεργειακό οικοσύστημα και παράδειγμα βιομηχανικής αναγέννησης.
Βασίλης Κικίλιας συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε ελληνικά λιμάνια και ναυπηγεία

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ προχωρούν σε διάλογο για στρατηγικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία, ενισχύοντας τη συνεργασία στους τομείς ενέργειας και ναυτιλίας.