ΓΔ: 2004.24 0.87% Τζίρος: 2.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:34
Quest Holdings
Φωτο: Quest Holdings

Quest: Ενέκρινε την εξαγορά της Μπενρουμπή η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής δεν υπάρχουν ενδείξεις συγκέντρωσης και ως εκ τούτου δεν δημιουργούνται και συνθήκες οι οποίες μπορούν να βλάψουν τον ανταγωνισμό.

Την έγκρισή της για την απόκτηση της εταιρείας Μπενρουμπή από την Quest Holdings έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση. 

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι: «Στις 8 Ιανουαρίου, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 871/2054 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία «QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ», εταιρία του Ομίλου Φέσσα, επί της εταιρίας «(ΝΕΑ) ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί μητρική επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, κυρίως στους τομείς του εμπορίου ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών προϊόντων, των υπηρεσιών πληροφορικής και των ΑΠΕ. Η επιχείρηση-στόχος δραστηριοποιείται κυρίως στην εισαγωγή, χονδρική και λιανική πώληση οικιακών σκευών και συσκευών.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές από τη συγκέντρωση, κι ως εκ τούτου δεν προκαλούνται αντι-ανταγωνιστικά οριζόντια, κάθετα ή συσπειρωτικά αποτελέσματα συνεπεία της πραγματοποίησής της. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτοπλοΐα: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία για υπομνήματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατείνει έως 1η Δεκεμβρίου 2025 την προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων για την ακτοπλοΐα, μετά τη δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου, της πολιτείας και ακαδημαϊκών.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλε-ημερίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο της ακτοπλοΐας

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διοργανώνει τηλε-ημερίδα για την παρουσίαση της Ενδιάμεσης Έκθεσης Κλαδικής Έρευνας στην ακτοπλοΐα, με στόχο τη δημόσια διαβούλευση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού; Ενισχύεται με νέο θεσμικό πλαίσιο και αυστηρότερες κυρώσεις

Το νέο σχέδιο νόμου για την Αρχή Εποπτείας Αγοράς ενισχύει τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εισάγοντας ψηφιακά εργαλεία, αυστηρότερες κυρώσεις και μέτρα διαφάνειας στη λειτουργία της αγοράς.