ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Εντολή στην ΕΥΔΑΠ να μην κόβει το νερό από το υπ. Υποδομών

Ο αρμόδιος υπουργός, Κων. Αχ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι το μέτρο θα διαρκέσει για όσο διάστημα ισχύουν οι έκτακτες ρυθμίσεις στις μετακινήσεις των πολιτών λόγω του κορονοϊού.

Η ΕΥΔΑΠ καλείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να μην προχωρά σε διακοπή της παροχής ύδατος λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή λογαριασμών, όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγτω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής. 

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στην αποφυγή συνωστισμού και στον περιορισμό μετακινήσεων πολιτών, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν γνωρίζουν πώς να πληρώσουν ηλεκτρονικά και έχουν συνηθίσει να πληρώνουν την ΕΥΔΑΠ στο ταμείο.

«Οι πολίτες μπορούν και συνίσταται να πληρώνουν μέσω e-banking τους λογαριασμούς νερού. Οι νεότεροι ας βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται κανένας πολίτης να βγει από το σπίτι για να μεταβεί σε ταμείο προκειμένου να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να εξοφλήσει το λογαριασμό του, όταν περάσει η κρίση. Η εξυπηρέτηση πελατών της ΕΥΔΑΠ γίνεται κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω Διαδικτύου» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Με στόχο την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων, αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων της ΕΥΔΑΠ για το κοινό. Εξαιρούνται τα Περιφερειακά Κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, προς διευκόλυνση των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευδάπ-Ψυτάλλεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ο διαγωνισμός από την ΕΥΔΑΠ για τη μελέτη της «Ψυττάλεια 3»

Πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο αναβάθμισης του μεγαλύτερου Κέντρου Ελέγχου Λυμάτων της χώρας με την έναρξη της επόμενης δεκαετίας. Συμμετοχή εξειδικευμένων διεθνών μελετητικών σχημάτων επιδιώκει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Όχι στην εμπορευματοποίηση των υδάτων, η κοινωνία να τα ελέγχει

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων, στηλιτεύοντας το σχετικό νομοσχέδιο και δεσμευόμενος για επιστροφή του ελέγχου του νερού στους δήμους και τους πολίτες.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το ν/σ για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, εθνική στρατηγική για το νερό

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε. Στην ονομαστική ψηφοφορία: 157 υπέρ, 131 κατά.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Ο Στ. Παπασταύρου δήλωσε ότι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε όλη τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν αρνηθεί προγενέστερα. Ο Γ. Αμανατίδης υπερασπίστηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τη σημασία των κινητοποιήσεων.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενσωμάτωσε προτάσεις αυτοδιοίκησης στο ν/σ ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου, ανακοίνωσε νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, έπειτα από διαβούλευση με δημάρχους και φορείς, αποδεχόμενος αρκετές προτάσεις τους.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σούκουλη: Η κυβέρνηση επιλέγει δράση για βιώσιμη ανάπτυξη σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την αναζωογόνηση μικρών οικισμών με σεβασμό στο περιβάλλον, απορρίπτοντας την εγκατάλειψη. Το σχετικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει αυστηρές διαδικασίες και διασφαλίσεις.