Η επαναληπτική γενική συνέλευση της Folii Follie στις 19 Φεβρουαρίου 2025 αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις αιτιάσεις του βασικού μετόχου, κ. Δ. Κουτσολιούτσου, ο οποίος είχε ζητήσει την σύγκλιση έκτακτης συνέλευσης χθες, χωρίς ωστόσο να παραστεί ούτε καν δια αντιπροσώπου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που ο ίδιος είχε εγείρει σχετικά με την ακαταλληλότητα της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς σε 17 έτη φυλάκισης κ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος εκτίει την ποινή σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω προχωρημένης ηλικίας, μαζί με την σύζυγό του Καίτη, είχε θέσει υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας, με σχετική επιστολή του μέσα στον προηγούμενο μήνα, προτείνοντας συνολικά 20 θέματα ημερήσιας διάταξης. Ο ίδιος κατέχει δε ακόμη, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, ποσοστό κοντά στο 38% της Folli Follie.
Στο περιθώριο της αναβληθείσας συνέλευσης, η προσωρινή διοίκηση αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εταιρεία, μέσα από την συνεχή αναδιάταξη του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος τζίρος που θα της επιτρέψει να παραμείνει ζωντανή και να αγοράζει εμπορεύματα, παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικές γραμμές πίστωσης παραμένουν κλειστές.
Πέρα από τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις με τις οποίες η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, βασικό αγκάθι παραμένει το θέμα της μη αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, συνολικού ύψους κοντά τα 33 εκατ ευρώ.
Πλέον, η 4η Απριλίου 2025 αποτελεί τη νέα ημερομηνία-ορόσημο οπότε θα εξεταστεί η έφεση κατά της απόφασης, που έχει ασκήσει η τρέχουσα διοίκηση, προσδοκώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο εξαγοράς της FF, καθώς διατηρείται το ενδιαφέρον τουλάχιστον τριών σχημάτων, με τους ομολογιούχους ωστόσο να έχουν την τελευταία λέξη.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική εικόνα της FF OPSCO, ο τζίρος της προσέγγισε τα 24 εκατ ευρώ το 2024, παραμένοντας περίπου σταθερός σε σχέση με το 2023, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα είναι ζημίες κοντά στα 4 εκατ ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην μείωση των γενικών δαπανών του νέου σχήματος, ενώ θετικά μηνύματα δείχνουν οι επιδόσεις των καταστημάτων παιδικής ένδυσης Zippy και καλλυντικών Heaven on Earth, σε Κηφισιά και κέντρο της Αθήνας αντίστοιχα, με το τελευταίο να εκτινάσει τον τζίρο του κατά 85% σε ένα έτος.
Συνολικά η εταιρεία διατηρεί δίκτυο 45 σημείων, έχοντας προχωρήσει στον τερματισμό της λειτουργίας τουλάχιστον 5 καταστημάτων. Το θέμα της ρευστότητας παραμένει κεντρικό για το μέλλον της FF, με κύκλους κοντά στην διοίκηση να κρούουν εκ νέου τον κώδωνα κινδύνου για την επιβίωση της, εφόσον το κλίμα παραμένει αρνητικό για το νέο σχήμα.