Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της FAMAR από YORK και ECM

Η York Capital Management και η Elements Capital Management ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Famar στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τις δραστηριότητες της εταιρείας Famar στη Νότια Ευρώπη που αντιστοιχούν σε τζίρο 210 εκατ. ευρώ και προσωπικό 1.900 ατόμων, εξαγόρασαν από κοινού η York Capital Management και η Elements Capital Management. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, ενώ η York και η ECM έχουν ήδη προβεί σε μια σημαντική επένδυση νέου κεφαλαίου στις εταιρείες, ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους εμπορικούς τους εταίρους και να επανεστιάσουν την επιχειρησιακή τους δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος της York και της ECM δήλωσε: «Η ομάδα της York, της ECM και οι σύμβουλοί τους, εντυπωσιάστηκαν από την αφοσίωση και πίστη της διοίκησης και του προσωπικού στο όραμα της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για την επιχείρηση, το προσωπικό, τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας» και προσθέτει πως «θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και συνεισέφεραν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής».

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO - Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO - Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO - Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.

Την ομάδα συμβούλων των York και ECM συνθέτουν η διεθνής εταιρεία νομικών συμβούλων Reed Smith (υπεύθυνος νομικός σύμβουλος για τη συμφωνία), η Ernst & Young, η Pérez-Llorca (Ισπανία), η Legance (Ιταλία), η Παπαπολίτης & Παπαπολίτης (Ελλάδα) και η IQVIA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bayer: Μέχρι 15/11 οι αιτήσεις επιδότησης καινοτόμων λύσεων στη Γεωργία

Στις 15 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης και υποστήριξης λύσεων καινοτομίας στον τομέα της Γεωργίας, μέσα από τα προγράμματα Grants4Traits και Grants4Biologicals της Bayer.