ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Trapeza Kyprou, Bank of Cyprus, BoC
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζα Κύπρου: Πέρασαν τα πακέτα 22,5 εκατ. μετοχών από το placement

Η EBRD διέθεσε το 5,1% στην Τράπεζα Κύπρου μέσω placement, με 22,5 εκατ. μετοχές να περνούν σε long-only funds, αξίας 162 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη μετοχική βάση.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης του ποσοστού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Τράπεζα Κύπρου, με το placement να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών.

Συγκεκριμένα, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πέρασαν εννέα πακέτα συνολικά 22.501.744 μετοχών στην τιμή των 7,2 ευρώ. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 162,03 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη προσυμφωνημένη κίνηση της ημέρας.

Η EBRD διέθεσε το σύνολο της συμμετοχής της στην Τράπεζα Κύπρου, που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 5,1%. «Η αποεπένδυση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να εξέλθουμε σταδιακά από τις κυπριακές συμμετοχές, αφού πρώτα συμβάλαμε στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφεραν πηγές κοντά στην EBRD.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Κύπρου σημείωσε ότι η συναλλαγή ενισχύει το επενδυτικό προφίλ της. «Οι μετοχές κατέληξαν σε long-only funds, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στήριξη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και ενισχύει τη μετοχική μας βάση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα», τόνισαν στελέχη της τράπεζας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του placement εκτιμάται ότι θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ήδη καταγράφει σημαντική παρουσία στο ταμπλό, με υψηλή εμπορευσιμότητα και έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα κλειδί στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια και ΑΙ

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, τόνισε την αμερικανική επενδυτική διάθεση και χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα τεχνολογικό κέντρο.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει διάθεση 1 δισ. υπέρ επενδύσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο διατίθεται 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ήδη υποβλήθηκαν 361 σχέδια αξίας 1,5 δισ. ευρώ.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξα σήματα για την ελληνική οικονομία από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Ισχυρά μηνύματα εμπιστοσύνης στέλνουν διεθνείς αγορές και θεσμοί στην ελληνική οικονομία, με ανάπτυξη πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών για τις τράπεζες και νέες θετικές εξελίξεις σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.
Λογότυπο Υπερταμείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπερταμείο προκηρύσσει διαγωνισμό για το Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

Το Υπερταμείο προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για 99ετή αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες αναπτύξεις και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.