ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:43
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικής Ασφάλειας με πέντε νέα σωματεία

Πέντε σωματεία, ανάμεσά τους BRINKS HELLAS και ESA Security, εντάχθηκαν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικής Ασφάλειας που εκπροσωπεί πλέον πάνω από 8.000 εργαζόμενους.

Πέντε σωματεία εργαζομένων στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των σωματείων της BRINKS HELLAS και της ESA Security Solutions, εντάχθηκαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας, Χρηματαποστολών και Φυλάκων. Η Ομοσπονδία αυτή εκπροσωπεί πλέον πάνω από 8.000 μέλη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλειας στην Ελλάδα απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, ωστόσο εξακολουθεί να απουσιάζει μια επίσημη συγκεντρωτική καταγραφή του συνολικού αριθμού προσωπικού. 

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται έως τώρα προέρχονται από μεμονωμένες εταιρείες και αφορούν είτε προσωπικό είτε οικονομικά δεδομένα. Αυτό δημιουργεί περιθώρια για φαινόμενα όπως η ανασφάλιστη εργασία, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η δημιουργία εργασιακών συνθηκών που συχνά χαρακτηρίζονται ως δύσκολες.

Η ενιαία εκπροσώπηση των σωματείων μέσω της Ομοσπονδίας αποσκοπεί στη βελτίωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης και στην ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου. 

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να θωρακίσει τα δικαιώματα των μελών της και να συμβάλει στην αντιμετώπιση διαχρονικών προκλήσεων, όπως η ανασφάλιστη εργασία και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ - δύναμη ευθύνης και προοπτικής» θα συνεχίσει να στηρίζει τις ενέργειες των εργαζομένων μέσω της Ομοσπονδίας, ενδυναμώνοντας τα επαγγελματικά τους συμφέροντα και προωθώντας πρακτικές που διασφαλίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η συνένωση των σωματείων αναμένεται να αυξήσει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της συλλογικής εκπροσώπησής τους και δίνοντας ώθηση στην επίλυση διαρθρωτικών ζητημάτων που απασχολούν τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι της τεχνολογίας στο Ισραήλ φεύγουν στο εξωτερικό

Αυξήθηκαν τα αιτήματα Ισραηλινών εργαζομένων σε πολυεθνικές για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό λόγω του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με έκθεση του IATI, που προειδοποιεί για αρνητικές συνέπειες στην τεχνολογική υπεροχή της χώρας.
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με Προεδρικό Διάταγμα

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους και ενίσχυσης της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, κριτική στη συρρίκνωση του δικτύου

Η ΓΣΕΕ εκφράζει έντονη ανησυχία για τις αλλαγές στα ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι η έλλειψη πλάνου και χρηματοδότησης απειλεί τη βιωσιμότητα του οργανισμού και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών.
Νίκη Κεραμέως ομιλία Βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεραμέως: Η Ψηφιακή Κάρτα προστατεύει τον εργαζόμενο

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα αυξάνει τη διαφάνεια και τα έσοδα, με τις δηλωμένες υπερωρίες να εκτοξεύονται κατά 1,8 εκατ. ώρες, ενώ προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την αγορά εργασίας.