Φώτο: ΑΠΕ

Νέα διοίκηση τεχνοκρατών στην ΕΥΑΘ διόρισε το Υπερταμείο

Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Άν. Αμανατίδης, με το διοικητικό συμβούλιο να απαρτίζεται από τεχνοκράτες. Σήμερα η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΕΣΥΠ, νέα τεχνοκρατική διοίκηση αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΥΑΘ. Η αλλαγή φρουράς θα επισημοποιηθεί κατά τη γενική συνέλευση μετόχων που πραγματοποιείται στην έδρα της εταιρείας την Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη.

Στην νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι εμφανής η παρουσία  η γενιά των 40ρηδων τεχνοκρατών, στελέχη με τεχνικό καταρχήν υπόβαθρο, προκειμένου να μπορούν να κατανοήσουν το αντικείμενο της ΕΥΑΘ, αλλά και με τόπο δραστηριότητας ή καταγωγής από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν να κατανοήσουν θέματα της πόλης και των αναγκών των καταναλωτών. 

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ είναι ο Άνθιμος Αμανατίδης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας.  Έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος στην εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε με εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων έργων υποδομών, αλλά και γνώσεις του κανονιστικού πλαισίου  σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων και διαγωνισμών , καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την υλοποίηση δημοσίων έργων, και ιδιαίτερα μεγάλων έργων υποδομών και δικτύων. Συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε., με εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπου εκτός των άλλων, έχει διαχειριστεί έργα τεχνολογικού μετασχηματισμού. 

Από τα καινούργια μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, αναφέρονται οι:

  • Γεώργιος Σάτλας, Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MBA με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά από το University of Strathclyde. 
  • Μαρία Πεταλά, Χημικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, με αντικείμενο τη χημική και περιβαλλοντική τεχνολογία. 
  • Σοφία Αμανατίδου, απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρ. Αικατερινάρη: Η ΕΥΑΘ μετεξελίσσεται σε μια σύγχρονη εταιρεία ύδρευσης - αποχέτευσης

Η κα Αικατερινάρη αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η ΕΥΑΘ, πολλές από τις οποίες είναι σε άμεση συνάρτηση με το σχέδιο ανάπτυξης Πισσαρίδη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αικατερινάρη: Το Υπερταμείο λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον

«Αποστολή της ΕΕΣΥΠ είναι να αναπτύσσει γνώσεις και εργαλεία που αυξάνουν την αξία και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των θυγατρικών εταιρειών της», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοπ στην μεταφορά ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο έβαλε το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική την μεταφορά του 50% των μετοχών καθώς οι δυο κρατικές εταιρείες πρέπει να πρέπει να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό και πραγματικό έλεγχο των επιχειρήσεων τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Συνεχίζει το πενταετές επενδυτικό πλάνο - Πρόταση για μέρισμα 0,268 ευρώ ανά μετοχή

Για μια υγιή εταιρεία, με υψηλή κερδοφορία και ισχυρή ταμειακή βάση έκαναν λόγο τα στελέχη της ΕΥΑΘ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων στους αναλυτές.