ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προχωρά χωρίς καθυστερήσεις το deal Eurobank - DoValue

Πριν το τέλος Μαΐου θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την Eurobank FPS και την τιτλοποίηση Cairo, όπως επιβεβαίωσε σήμερα σε αναλυτές η διοίκηση της DoValue.

Χωρίς καθυστερήσεις ή άλλες δυσμενείς επιδράσεις από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η κρίση του κορονοϊού προχωρά το μεγάλο deal της Eurobank με την DoValue για τη μεταβίβαση της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων, Eurobank FPS, καθώς και μέρους των τίτλων του μεγάλου project Cairo, που καλύπτει μη εξυπηρετούμενα δάνεια 7,5 δισ. ευρώ και αποτελεί καθοριστικό βήμα στην πορεία της Eurobank προς την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal πρόκειται να κλείσει ως το τέλος του μήνα, οπότε και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την DoValue, η οποία σημείωνε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει στο τέλος Μαΐου 2020. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές σήμερα, η διοίκηση της DoValue επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία οριστικοποιείται ως το τέλος του μήνα.

Εξάλλου, στην ίδια παρουσίαση που έγινε σε αναλυτές, η διοίκηση της DoValue ανέφερε ότι η κρίση του COVID-19 αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα προβληματικά δάνεια στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την εταιρεία. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η αύξηση των προβληματικών ανοιγμάτων θα είναι σε διψήφιο ποσοστό στην Ελλάδα, από ήδη υψηλή βάση, και αυτά θα αυξηθούν κατά 10 - 15 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αναθεωρήσεις που γίνονται από οίκους αξιολόγησης λόγω της επερχόμενης ύφεσης δεν θα έχουν επίδραση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Στην πρόσφατη έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, η Moody's εξαίρεσε την Eurobank από τις αναθεωρήσεις στις προοπτικές των βαθμολογιών (outlook), τονίζοντας ότι είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα για την οποία εξακολουθεί να ισχύει η θετική προοπτική, δεδομένης της ολοκλήρωσης μέσα στο α' τρίμηνο της τιτλοποίησης Cairo και της ισχυρότερες ποιότητας ενεργητικού που θα έχει η τράπεζα εξερχόμενη από την κρίση της πανδημίας. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνει το πλεονέκτημα της Eurobank από την υλοποίηση του εμπροσθοβαρούς σχεδίου εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων-και που προχωράει κανονικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Έρχεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογράμμισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και την αφθονία διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο δημιουργείται από την Eurobank Asset Management

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, το οποίο επικεντρώνεται σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία, ακολουθώντας μια πειθαρχημένη διαδικασία που ενσωματώνει κριτήρια ESG.