ΓΔ: 873.53 1.17% Τζίρος: 54.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Βιολάντα

Ανέκοψε την ανοδική δυναμική της Βιολάντα η πανδημία

Η βιομηχανία μπισκότων των Τρικάλων άρχισε τη χρονιά με μεγάλη αύξηση πωλήσεων, κατά 25%, αλλά μετά το lockdown «προσγειώθηκε» κοντά στα περυσινά επίπεδα.

«Φρένο» στον υψηλό ρυθμό της τάξεως του 25% που εμφάνισαν στην αρχή του έτους τα έσοδα της μπισκοτοποιίας Βιολάντα έβαλε η εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις που αναμένονται τη φετινή τουριστική σεζόν, ανατρέπει τους σχεδιασμούς του έτους.

Μέχρι στιγμής η Βιολάντα καταφέρνει να διατηρήσει το θετικό πρόσημο στο τζίρο της, αφού η πολλή καλή πορεία κατά τους πρώτους μήνες του έτους, όταν και «επεκτάθηκε» και στην κατηγορία των δημητριακών πρωινού, κάνοντας ένα δυναμικό «ντεμπούτο» λανσάροντας έξι διαφορετικούς κωδικούς, εξισορρόπησαν τις αναταράξεις που καταγράφηκαν στις πωλήσεις εντός και εκτός συνόρων. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Τζιωρτζιώτης, πρόεδρος και CEO της Βιολάντα, στο πλαίσιο ανοιχτής τηλεδιάσκεψης της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, «το πρώτο τρίμηνο του 2020 ξεκίνησε δυναμικά με το ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 25%. Ωστόσο, από το Πάσχα και μετά, στο δεύτερο μισό του Απριλίου και το Μάιο, η κατανάλωση καταγράφει κόπωση με αποτέλεσμα, η πορεία των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δημητριακών, να κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα». 

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του φετινού τζίρου της τρικαλινής μπισκοτοποιίας έχει το κανάλι του τουρισμού, το οποίο εφέτος εξαιτίας της πανδημίας αναμένεται να καταγράψει περιορισμένες επιδόσεις. 

«Αντιλαμβάνεστε ότι χάνεται η τουριστική αγορά που για μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ σημαντική. Το summer plan της Βιολάντα στην τουριστική αγορά ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι», σημείωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Με τις εκτιμήσεις της αγοράς που κάνουν λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι, η στρατηγική της εταιρείας εκ των πραγμάτων επικεντρώνεται στην διατήρηση της δυναμικής των μεριδίων της και εν γένει των μεγεθών της. Προς την κατεύθυνση αυτή η συνεχώς αυξανόμενη πορεία που σημειώνει η Βιολάντα τα τελευταία έτη, δύναται να καταστεί ισχυρό ανάχωμα απορρόφησης των κραδασμών που θα υπάρξουν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή χρήση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 25% στα 25 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατά 43% στα 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 50% καταγράφηκε στα προ φόρων αποτελέσματα τα οποία ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι επιδόσεις που θα εμφανίσει η εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, που είναι μια δυνατή περίοδος για τα μπισκότα,  έτσι ώστε το 2020 να μην αφήσει εν τέλει μια πικρή γεύση στην Βιολάντα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ψαλίδι» παραγωγής, προστασία απασχόλησης από το Συνεταιρισμό Πίνδος

Μεγάλη συσσώρευση αποθεμάτων προκάλεσε στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων το «λουκέτο» της εστίασης και η παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά 20% τουλάχιστον ως τα μέσα του καλοκαιριού.