Φώτο: Shutterstock

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση της Δούμπια-Μαλαματίνα η EY

Η EY είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση σε περίπου 20 δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές, με 11-12 να εκφράζουν τελικά ενδιαφέρον για την απόκτηση της ιστορικής βιομηχανίας.

Με τη συμβολή της EY Ελλάδος υπεγράφη την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, η συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού «ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.». Η ΕΥ ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος πώλησης κατά τη συναλλαγή, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αγοραστή. 

Η συμφωνία προβλέπει την αγοραπωλησία μετοχών μεταξύ της «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων του Ομίλου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.», και της «Οινοποιία Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ», για την πώληση του 77,9% των μετοχών της «ΔΟΥΜΠΙΑ-ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι η «ΜΕΛΛΙΟΣ Εταιρία Δικηγόρων» ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της «Οινοποιία Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ», καθ’ όλη τη διαδικασία πώλησης, καθώς και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, αναμένεται να ανοίξει τελικά το data room για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την ιστορική βιομηχανία "Μαλαματίνα", με στόχο οι μη δεσμευτικές προσφορές για την οινοποιία να κατατεθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου και να αξιολογηθούν άμεσα, ώστε να ακολουθήσουν οι δεσμευτικές ως το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νομικός σύμβουλος της Μαλαματίνας, Κωνσταντίνος Μέλλιος.

Η EY είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση σε περίπου 20 δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μέλλιος, μέχρι την Παρασκευή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι 11-12, αλλά το τοπίο ως προς τον τελικό αριθμό των ενδιαφερόμενων -και κυρίως το ποιοι είναι αυτοί- αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο μετά την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κος Ζηνόβιος Χρηστίδης, Associate Partner στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Υποστήριξης Συναλλαγών της EY Ελλάδος, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας πώλησης του ανθρακούχου νερού Δουμπιά, η οποία ολοκληρώθηκε σε μία ιδιαιτέρως απαιτητική οικονομική συγκυρία. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας και η γενικότερη κινητικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Η συμφωνία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά του ανθρακούχου νερού, μία εξαιρετικά δυναμική αγορά, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στο μέλλον. Θα ήθελα, με τη σειρά μου, να συγχαρώ τις ομάδες που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ