ΓΔ: 2269.99 -1.69% Τζίρος: 67.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:44
Under-Armour-fais-group
Φωτο: Shutterstock

Fais Group: Πούλησε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ.

Υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% της «L.S. Σαντορίνη Καμάρι Ξενοδοχειακή Α.Ε.». Αγοραστής κοινό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από 4, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Extendam και την Redcliffe Capital.

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας «L.S. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΜΑΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στο κοινό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από 4 επενδυτικά κεφάλαια (funds), τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Extendam, και την Redcliffe Capital ανακοίνωσε η Fais Group. Σε μία κίνηση που δείχνει ότι προχωρά σε αποεπένδυση από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 28,3 εκατ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Φάις Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας «L.S. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΜΑΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στο κοινό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από 4 επενδυτικά κεφάλαια (funds), τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Extendam, και την Redcliffe Capital.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €28,3 εκατ. Μέρος του τιμήματος, ποσό περίπου €16,8 εκατ., αφορά την ανάληψη δανειακών και λοιπών υποχρεώσεων της θυγατρικής. Η συναλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει κέρδος περί τα €5,5 εκατ. στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου.

Η «L.S. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΜΑΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.» κατέχει το ξενοδοχείο «Radisson Blu Zaffron Resort» στο Καμάρι Σαντορίνης, το οποίο αναπτύσσεται σε τέσσερα (4) όμορα οικόπεδα και διαθέτει δυναμικότητα 103 δωματίων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις.

Η εν λόγω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας για επικέντρωση στις βασικές δραστηριότητές της και σταδιακή αποεπένδυση από μη βασικές δραστηριότητες, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικείμενα ταξιδιού
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος κρατήσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγω αποφυγής Μ. Ανατολής

Ισπανία και Πορτογαλία βλέπουν ραγδαία αύξηση σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς πολλοί ταξιδιώτες αποφεύγουν περιοχές επηρεασμένες από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αλλάζουν την εργασία και την καθημερινότητά μας

Η ρομποτική τεχνολογία περνά από το εργαστήριο στην καθημερινότητα, με ρομπότ να αξιοποιούνται σε αποθήκες, ξενοδοχεία, σχολεία και διασώσεις. Η AVRION Robotics στοχεύει να φέρει τα ρομπότ δίπλα στον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις.
Φούρνοι λιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμό δύο ταχυτήτων φέτος δείχνουν οι εκτιμήσεις ξενοδόχων για τα έσοδα

Με δύο ταχύτητες εκτιμάται ότι θα τρέξει ο τουρισμός τη φετινή σεζόν, καθώς οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων για τα έσοδα εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα την περιοχή, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ.