ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γ. Τανισκίδης: Με ταχύτητα η επέκταση της Optima Bank

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Optima Bank παρουσιάζει τα σχέδια ανάπτυξης της τράπεζας στην εγχώρια αγορα.

Δίκτυο 17 καταστημάτων διαθέτει πλέον η Optima Bank, η οποία άρχισε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2019, αποτελώντας την πρώτη νέα τράπεζα στην χώρα μας που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της μετά την ριζική αναδιάταξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Η πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου της Optima Bank προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Στόχος της τράπεζας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Optima Bank Γιώργος Τανισκίδης, είναι ένα σύγχρονο δίκτυο που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές, πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας. «Το μοντέλο «κάθε γωνιά και τράπεζα» είναι ξεπερασμένο, μη βιώσιμο. Εμείς έχουμε περάσει από το παλιό "bricks and mortar" (σ.σ. μοντέλο ανάπτυξης αποκλειστικά μέσω καταστημάτων) στο "clicks and mortar", δηλαδή σε έναν συνδυασμό καταστημάτων και καινοτόμων εργαλείων που αξιοποιούν τις τεράστιες δυνατότητες της ψηφιακής εποχής. Πιστεύουμε σε ένα «Phigital» μέλλον, (σ.σ. μεταξύ φυσικού και ψηφιακού) οπού ο φυσικός κόσμος και οι νέες τεχνολογίες θα βρίσκονται ακόμη πιο κοντά μεταξύ τους».

«Από το 2014 είχαμε διακρίνει την ευκαιρία. Ωστόσο, οι διαχειριστές της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου δεν προχωρούσαν στην πώληση. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε τη νέα τράπεζα με απόλυτη ακρίβεια, ώστε να μην κάνουμε λάθη. Σήμερα κινούμαστε με εντυπωσιακή ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Φιλοδοξούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων», αναφέρει ο κ. Τανισκίδης.

Η στόχευσή της Optima Bank είναι η λιανική τραπεζική, ωστόσο, αναφέρει ο κ. Τανισκίδης «σήμερα καλούμαστε να στηρίξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Θα το κάνουμε στην πράξη. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν ή ακόμη και να ανθίσουν την τελευταία δεκαετία αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά των τραπεζών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Σε λειτουργία το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

Ξεκίνησε τις εργασίες του το πρώτο κατάστημα της νέα τράπεζα του «Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ», Optima Bank, στο Ψυχικό, κίνηση που αποτελεί μέρος του μετασχηματισμού της τέως Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στ. Μυτιληναίος: Καταλύτης η πανδημία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Chief Operating Officer της Alpha Bank αναφέρθηκε στη νέα εποχή που έχουν φέρει στις τράπεζες οι ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την κατάργησή τους.