ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ανοίγει το νέο κατάστημα Leroy Merlin στον Κηφισό, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Η γαλλική αλυσίδα σχεδιάζει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ σε νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά. Αύξηση των πωλήσεων στα 158 εκατ. ευρώ το 2019.

Αρχίζει αύριο τη λειτουργία του το νέο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας ιδιοκατασκευών (DIY), διακόσμησης και οικιακού εξοπλισμού Leroy Merlin, στον Κηφισό, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί μέρος του επενδυτικού σχεδίου της γαλλικής αλυσίδας για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της σε Ελλάδα και Κύπρο. Το νέο σημείο, συνολικού εμβαδού 10.000 τμ, αποτελεί το πέμπτο κατάστημα της αλυσίδας στην Αθήνα και το όγδοο συνολικά σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Γάλλου πρέσβη Patrick Maisonnave, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με απόλυτο σεβασμό στις υγειονομικές απαιτήσεις, λόγω της πανδημίας του covid-19. 

Η Leroy Merlin, μέλος του ομίλου Adeo, σχεδιάζει την επένδυση συνολικά 20 εκατομμυρίων ευρώ σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, για το άνοιγμα νέων καταστημάτων και ειδικότερα, προβλέπεται η λειτουργία νέων σημείων στα νότια προάστια της Αθήνας, στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και τα Χανιά, καθώς και ακόμη ένα κατάστημα στην Κύπρο, στην περιοχή της Λεμεσού.

Η εταιρεία εστιάζει παράλληλα στην ενδυνάμωση της εφοδιαστικής της αλυσίδας, εγκαινιάζοντας μέσα στον επόμενο χρόνο ένα νέο logistics center 25.000 τμ στην Αττική, ενώ προϊδέασε για μία νέα συμφωνία συνεργασίας με άλλον μεγάλο retailer που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Παράλληλα, η Leroy Merlin επενδύει και στην διαδικτυακή της παρουσία, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που είναι διαθέσιμα μέσω του e-shop της, το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τα τέλη του 2019. 

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, η εταιρεία ανακοίνωσε αυξημένες πωλήσεις ύψους 158,2 εκατ. ευρώ το 2019, έναντι 144,9 εκατ ευρώ το 2018, ενώ για την τρέχουσα χρήση στόχο αποτελεί η διατήρηση των πωλήσεων στα περσινά επίπεδα, δεδομένης της επίδρασης της πανδημίας στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα, Olivier Arduin, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 40% κατά την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων της μετά το lockdown, τα οποία είχε κλείσει με δική της πρωτοβουλία δύο ημέρες πριν την επίσημη κυβερνητική εντολή. Περαιτέρω, η διοίκηση της Leroy Merlin εκτιμά ότι έχει καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο 10% της συνολικής αγοράς DIY στην Ελλάδα, ενώ διαβλέπει ευκαρίες περαιτέρω ανάπτυξης στην χώρα μας, τοποθετώντας πάντα τον τελικό καταναλωτή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. 

Το νέο σημείο της αλυσίδας στον Κηφισό απασχολεί συνολικά 150 άτομα, εκ των οποίων το 77% είναι νέες προσλήψεις και το 70% προέρχεται από τις γειτονικές περιοχές. Μεταξύ άλλων διαθέτει 500 θέσεις parking, αλλά και χώρο drive-through για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για οικοδομικά υλικά, με ωράριο λειτουργίας 07:00 - 21:00. Τα είδη ιδιοκατασκευών καταλαμβάνουν σχεδόν το μισό κατάστημα, ενώ λειτουργεί επίσης service center για προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Η εταιρεία προσφέρει επίσης νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και άτοκες δόσεις ώστε να κάνει πιο προσιτή την ανακαίνιση σε επαγγελματίες και ιδιώτες, ενώ εγκαινιάζει την λειτουργία των νέου της σημείου με πολλές προσφορές κι εκπτώσεις έως και 50% σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Leroy Merlin: Νέες επενδύσεις σε logistics και ειδικά καταστήματα

Η αλυσίδα εγκαινίασε χθες το πρώτο κέντρο διανομής (dark store) στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου, στην Θεσσαλονίκη προσεχώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνει γρήγορα το δίκτυο στην Ελλάδα η δανέζικη αλυσίδα Jysk

Στόχος η λειτουργία συνολικά 70 καταστημάτων στη χώρα, σχέδιο για άνοιγμα 8 - 9 σημείων πώλησης μέσα στο τρέχον έτος. Διψήφιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων, σημαντική η συνεισφορά του ηλεκτρονικού καναλιού.