ΓΔ: 1223.74 -1.01% Τζίρος: 35.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η κρίση δεν διώχνει τα υδροπλάνα: Αγοράζει τέσσερα η Hellenic Seaplanes

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθούν δύο υδροπλάνα από το Ντουμπάι, ένα από Ελβετία και ένα από τον Καναδά. Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ σε υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.

Κόντρα στην πανδημία και τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στο επιχειρείν κινείται η Hellenic Seaplanes, καθώς προχωρά στην απόκτηση 4 υδροπλάνων άμεσα, επενδύοντας περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ με στόχο ακόμη και το Σεπτέμβριο να αρχίσει το πτητικό έργο.

Ειδικότερα, η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση δύο υδροπλάνων από τη Sea Wings, την εταιρεία που επιχειρεί στο Ντουμπάι. Η συμφωνία είναι καθόλα ολοκληρωμένη και μένουν οι υπογραφές, οι οποίες θα γίνουν με την άρση των περιορισμών μετακίνησης στο Ντουμπάι και άμεσα θα παραδοθούν και τα υδροπλάνα τα οποία ήδη επιχειρούν στην περιοχή. Επίσης, αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να παραδοθούν άλλα δύο υδροπλάνα από την Ελβετία και τον Καναδά.

Η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τον χρόνο που τρέχει με διαφορετικές προτεραιότητες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε το παγκόσμιο lockdown, και έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψει τις καθυστερήσεις που επιφέρουν αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα από την ΥΠΑ οι λεπτομέρειες για την λειτουργία σχολών εκπαίδευσης για το προσωπικό που θα εργαστεί στα υδατοδρόμια.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τρέχουν επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ που αφορούν σε αδειοδοτήσεις και κατασκευές υδατοδρομίων στο σύνολο της χώρας. Ειδικότερα, ξεκινά άμεσα η κατασκευή του υδατοδρομίου στην Τήνο και η ολοκλήρωση τοποθετείται εντός του επόμενου διμήνου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στην Λίμνη Πλαστήρα και συζητήθηκε πού θα πρέπει να χωροθετηθεί το υδατοδρόμιο και το υδατινο πεδίο, ξεκινά η αδειοδότηση στη Λίμνη Ιωαννίνων για την οποία ολοκληρώθηκε η χωροθέτηση και επίκειται συνάντηση για την Λίμνη Καστοριάς. Επιπρόσθετα ξεκινά η αδειοδότηση στην Κυλλήνη και η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για την Λίμνη Καιάφα.

Την ίδια ώρα προχωράει η περιβαλλοντική αδειοδότηση στον Άγιο Κωνσταντίνο και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της Σκύρου, ενώ σε αναμονή βρίσκεται η εταιρεία για τον διαγωνισμό για τα υπόλοιπα υδατοδρόμια του Ιονίου, δηλαδή Κεφαλονίας, Ζακύνθου, Ιθάκης, Λευκάδας και Μεγανησίου Τέλος, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της περιβαλλοντικής μελέτης για τα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου και  προχωρούν οι διαδικασίες για τα 5 που ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένων Ευβοίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει η διοίκηση της HS, κολλημένες βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο οι διαδικασίες για το Βόρειο Αιγαίο και τα 8 υδατοδρόμια της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλο και πιο κοντά η πρώτη απογείωση υδροπλάνου

Συμπληρώνεται το παζλ των υπουργικών αποφάσεων: καθορίστηκε το τέλος υδατοδρομίου, αναμένεται νέα ΚΥΑ για τα καύσιμα. Τρία τα υδατοδρόμια που πήραν άδεια, ενώ έχουν υποβληθεί συνολικά 20 αιτήσεις αδειοδότησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ζωντανό» το project των υδροπλάνων κόντρα στην κρίση του κορονοϊού

Προχωρά τις τεχνικές προετοιμασίες για τα υδατοδρόμια η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, ενώ έχει ήδη παραγγείλει δύο υδροπλάνα. «Δεν έχουμε ξεγράψει την φετινή χρονιά», δηλώνει ο Ν. Χαραλάμπους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι business του 1 δισ. ευρώ με την ανάπτυξη των υδροπλάνων

Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων αναμένονται μέσα στο 2020 και ήδη αναπτύσσεται έντονη επιχειρηματική κινητικότητα γύρω από το νέο μέσο που θα χαράξει εκ νέου το χάρτη στις μεταφορές. Ποιοι είναι οι κερδισμένοι.
seaplane
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πετούν τα πρώτα υδροπλάνα το καλοκαίρι του 2020

Τέλος στο παιχνίδι καθυστερήσεων, έρχεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών για τα υδατοδρόμια. Μεγάλες επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ, σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό. Πού θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια.