Νέα καταγγελία σύμβασης δανείου της ΑΕΓΕΚ από την Alpha Bank

Την εξόφληση του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρεωστικού υπολοίπου, ύψους 9,3 εκατ. ευρώ ζήτησε η Alpha με εξώδικη δήλωση προς την ΑΕΓΕΚ, ενώ έχει ήδη απαιτήσει εξόφληση δανείων 186 εκατ. ευρώ.

Σε ακόμη δυσχερέστερη θέση περιέρχεται η ΑΕΓΕΚ, μετά την απόφαση της Alpha Bank να καταγγείλει δανειακή σύμβαση και να απαιτήσει την εξόφληση ληξιπρόθεσμου υπολοίπου περίπου 9,3 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία, «σήμερα, την 2η Ιουλίου 2020, της επιδόθηκε, από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», εξώδικη δήλωση και καταγγελία της με αρ. 3167-110 /2008 Σύμβασης πιστώσεως δι' ανοικτού λογαριασμού και της πρόσθετης πράξης αυτής, που είχε χορηγηθεί στην συνδεδεμένη εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. με πρόσκληση της τελευταίας και των εγγυητών της σύμβασης αυτής, μεταξύ των οποίων και της ΑΕΓΕΚ, στην εξόφληση του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρεωστικού υπολοίπου του ως άνω λογαριασμού ποσού ύψους 9.313.794,50€».

Σημειώνεται ότι η ΑΕΓΕΚ έχει ανακοινώσει από τις 12 Ιουνίου ότι η Alpha έχει καταγγείλει και άλλες δανειακές συμβάσεις και έχει απαιτήσει την εξόφληση ποσού ύψους 186 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ανασταλεί από τις 26 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΑΕΓΕΚ στο Χρηματιστήριο, επειδή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν καθίσταται δυνατή η έγκαιρη δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλεί τους δανειολήπτες η Alpha Bank να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γεφυρα»

Η τράπεζα στηρίζει τους δανειολήπτες που δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας και θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του υπ. Οικονομικών για την επιδότηση δανείων με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση της Alpha Bank για ένταξη του Galaxy στο σχέδιο «Ηρακλής»

Η αίτηση αφορά την ένταξη στο σχέδιο «Ηρακλής» των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 και 5,7 δισ. αντιστοίχως. Θα ακολουθήσει αίτηση για το Galaxy IV στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοταχώς προχωρά το Galaxy η Alpha, υποβλήθηκε αίτημα στον «Ηρακλή»

Η Alpha Bank ζήτηση υπαγωγή στο σχέδιο «Ηρακλης» χαρτοφυλακίων retail ύψους 7,6 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η τράπεζα θα έχει από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στον κλάδο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: «Τολμάμε την επανεκκίνηση της Alpha Bank, νέα δάνεια 5 δισ. φέτος»

«Ήδη, από την αρχή του έτους έως σήμερα, έχουμε χορηγήσει περί τα 3 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις», ανέφερε ο CEO του Ομίλου Βασίλειος Ε. Ψάλτης μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση.