Σ. Κόκκαλης: Να μην συσχετίζεται η Intracom με την Intralot

Σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στις δύο εταιρείες επιχείρησε ο πρόεδρος της Intracom, με μήνυμα στους μετόχους, καθώς η Intralot αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οδεύει σε αναδιάρθρωση χρέους.

«Κόκκινη γραμμή» ανάμεσα στην Intracom και στην Intralot, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και βρίσκεται σε συζητήσεις με ομολογιούχους για αναδιάρθρωση του χρέους της, επιχείρησε να χαράξει ο πρόεδρος της Intracom και της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, με μήνυμά του προς τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Κανένας συσχετισμός μεταξύ των ομίλων Intracom και Intralot δεν υπάρχει και όταν γίνεται θα πρέπει να θεωρείται λανθασμένος, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της Intracom Σωκράτης Κόκκαλης. Το μήνυμα του κ. Κόκκαλη, το οποίο ήταν ότι «οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του ομίλου Intracom και του ομίλου Intralot είναι αβάσιμος και αυθαίρετος», μετέφερε στους μετόχους της Intracom, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δημήτρης Κλώνης

Ο κ. Κλώνης κατά τη γενική συνέλευση υπογράμμισε ότι «το 2019 ήταν μια θετική χρονιά με αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών. Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο όμιλος διαμόρφωσε πωλήσεις 523 εκατ. ευρώ, και λειτουργική κερδοφορία EBITDA 37 εκατ., υπερκαλύπτοντας το guidance που είχαμε δώσει. Ακόμα σημαντικότερη η επιστροφή σε κερδοφορία μετά φόρων και το σταθερά ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ξεπερνά το ένα δισ.».

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Κλώνης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ομίλου για δραστηριοποίηση των εταιρειών του σε καθεστώς πλήρους συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που καθόρισαν τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Κλώνης τόνισε ότι: «Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την «ανθεκτικότητα» του ομίλου. Ο όμιλος επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητά του στις φάσεις των οικονομικών κύκλων, στην δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τώρα στην κρίση του COVID-19. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας που εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών πέτυχαν να φέρουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020 νέες συμβάσεις αξίας 530 εκατ.».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Κλώνης και αναφερόμενος στις προοπτικές του ομίλου, είπε: «Η εξέλιξη του COVID-19 αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης καθώς και η επένδυση σε έργα υποδομών και έργα πράσινης ανάπτυξης είναι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ενισχυθούν σημαντικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θεωρούμε ότι με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποχώρηση 5,5% στις ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom Holdings

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υποχώρηση είναι πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων, ενώ εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στα βασικά μεγέθη του Ομίλου θα είναι περιορισμένες και ανακτήσιμες στο αμέσως επόμενο έτος.