ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Moτοδυναμική

Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA το πρώτο εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 33,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στα 1,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 24,6 εκατ. ευρώ. 

Μείωση 13,7% στον κύκλο εργασιών και 4,2% στα Ebitda εμφάνισε ο όμιλος της Μοτοδυναμική το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 33,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στα 1,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, στα 24,6 εκατ. ευρώ. 

Οι δραστηριότητες της Yamaha και Porsche παρουσίασαν οριακή αύξηση πωλήσεων, στα 30,1 εκατ. ευρώ, με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα έως και 41% σε κέρδη προ φόρων. Ωστόσο, η δραστηριότητα της Sixt να πλήττεται σοβαρά, όπως αναμενόταν, από την πανδημία με αποτέλεσμα την υποχώρηση των πωλήσεων κατά 60% και διεύρυνση των ζημιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το 2020 είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις. Μας ικανοποιεί η ανθεκτικότητα της Yamaha και της Porsche σε μια ασταθή αγορά αλλά και η διατήρηση του Ebitda του Ομίλου πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 παρά την βίαιη υποχώρηση της Sixt. Προσδοκούμε σε μερική ανάκαμψη του τουρισμού τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα του Ομίλου». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ