Φώτο: Shutterstock

Μείωση 48% των λειτουργικών κερδών στο α' εξάμηνο για την AXA

Στα 52 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ασφαλιστικού ομίλου σημειώνοντας πτώση 2% στο πρώτο εξάμηνο. Στο 180% ο Δείκτης Φερεγγυότητα ΙΙ της AXA.

Την ανθεκτικότητα της απέναντι στις απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, απέδειξε ο ασφαλιστικός όμιλος AXA στο πρώτο εξάμηνο του 2020, με τα έσοδα του να υποχωρούν κατά 2% στα 52 δισ. ευρώ. Στα 1,9 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου που κατέγραψαν πτώση 48%, ενώ παρουσίασαν αύξηση κατά 1% εξαιρουμένων των αποζημιώσεων που σχετίζονται με τον Covid-19 και την πώληση της Equitable Holdings.

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στα κέρδη της AXA ήταν σύμφωνος με τις κατευθύνσεις που είχε ήδη δημοσιεύσει ο όμιλος. Ο εκτιμώμενος αντίκτυπος στα λειτουργικά κέρδη του 2020, επιβεβαιώνεται στα 1,5 δισ. ευρώ και έχει καταχωρηθεί στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Ο Δείκτης Φερεγγυότητα ΙΙ της AXA ήταν ανθεκτικός στο 180%, ο Δείκτης Δανειακής Εξάρτησης μειώθηκε κατά 1,2 μονάδες στο 27,6% και η εισροή εμβασμάτων ανήλθε σε 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρό ισολογισμό του Ομίλου στις ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς.

Ο τομέας των Εμπορικών Κινδύνων είχε τις περισσότερες επιπτώσεις, ιδίως στην AXA XL. Οι λοιπές δραστηριότητες του Ομίλου επέδειξαν ανθεκτικότητα, με τις επιπτώσεις από τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με τον Covid-19 να αντισταθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χαμηλότερη συχνότητα ζημιών στον τομέα του αυτοκινήτου και από την ανάπτυξη στον τομέα της υγείας και της διαχείρισης κεφαλαίων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA, ανέφερε πως «στο πρώτο εξάμηνο του 2020, η AXA απέδειξε την ανθεκτικότητά της στο απαιτητικό πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 2%, στα 52 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτυπώνοντας την έντονη ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο η οποία αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη επιχειρηματική δραστηριότητα του δεύτερου τρίμηνου», και συμπλήρωσε πως «η ανάπτυξη στην υγεία παρέμεινε ισχυρή καθ 'όλη τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του έτους, στο +9%, και οι αυξήσεις στις τιμές ασφαλίστρων των Εμπορικών Κινδύνων Γενικών Ασφαλίσεων συνέχισαν να επιταχύνονται».

Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της AXA ανέφερε:

«Το στρατηγικό όραμα και η μεταστροφή του επιχειρηματικού προφίλ της AXA είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, ιδίως σε σχέση με τον αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο τομέα της υγείας και την απαράμιλλη ευκαιρία για ωφέλεια που προκύπτει από την αύξηση τιμών ασφαλίστρων των Εμπορικών Κινδύνων Γενικών Ασφαλίσεων (hardening pricing cycle). Με σαφή εστίαση σε τεχνικούς -ασφαλιστικούς- κινδύνους, ο Όμιλος βρίσκεται καλά τοποθετημένος για μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων.

«Η πανδημία του Covid-19 έχει αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της ασφάλισης για την προστασία των κοινωνιών και τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή η πεποίθηση ενσωματώνεται στο νέο μας σκοπό “Act for human progress by protecting what matters / Εργαζόμαστε για την ανθρώπινη πρόοδο, προστατεύουμε ό,τι αξίζει”. 

Οι άνθρωποι μας είναι το κλειδί για τις επιδόσεις του Ομίλου και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους μας, το δίκτυο πωλήσεων και τους συνεργάτες μας για τους ακλόνητη δέσμευσή τους να παρέχουν στήριξη και συνεχή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή ανάπτυξη για την ΑΧΑ το εννιάμηνο 2019 με αύξηση 5% στα έσοδα

Η AXA XL πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων, κυρίως στις ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις με τα συνολικά της έσοδα στο εννιάμηνο να παρουσιάζουν αύξηση κατά 5% .
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε από την Επ. Ανταγωνισμού η εξαγορά Euromedica από Farralon

Εγκρίνεται η συγκέντρωση που αφορά τις αγορές ιδιωτικών γενικών κλινικών, ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών, ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, αγορά ιδιωτικών νευροψυχιατρικών κλινικών.