ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXA Ασφαλιστική από την Generalli

Η συγχώνευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα προχωρούν τα έργα λειτουργικής και τεχνικής ενοποίησης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως σε ορίζοντα διετίας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2021 η συγχώνευση με απορρόφηση από την Generali Hellas AAE, της ασφαλιστικής εταιρείας Generali Hellas I AAE (πρώην ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ενοποίηση των δύο οργανισμών πραγματοποιείται σε συνέχεια της από 31 Μαΐου 2021, ανακοίνωσης σχετικά με την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. από τον όμιλο Generali, μετά τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την αρχή ανταγωνισμού.

Η συγχώνευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την εξαγορά, και βασίστηκε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και τον επιμελή σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών. Παράλληλα, προχωρούν τα έργα λειτουργικής και τεχνικής ενοποίησης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως σε ορίζοντα διετίας, διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση αλλά και την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νέου, ενδυναμωμένου ασφαλιστικού οργανισμού.

Όπως τονίζει ο CEO της Generali Ηellas AAE, Πάνος Δημητρίου: «Σήμερα ξεκινάει και επίσημα μία νέα εποχή για την Generali στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την επιτυχή και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη νομική και επιχειρησιακή ομάδα που διαχειρίστηκε το απαιτητικό αυτό έργο. Ο νέος ενιαίος οργανισμός, μάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά σε γερές βάσεις και να θέσουμε σε λειτουργία το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Generali, Lifetime Partner 24, στην ελληνική αγορά. Βασικοί μας στόχοι το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής μας μέσα από την ενίσχυση της καινοτομίας σε όλες μας τις λειτουργίες και η ανανέωση της ασφαλιστικής μας πρότασης για τους καταναλωτές. Επιπλέον, η συνεργασία μας με την Alpha Βank δημιουργεί μια μοναδική συνθήκη για την εκπλήρωση των κοινών στρατηγικών μας στόχων που συνδέονται με την προσήλωση στον πελατοκεντρικό τρόπο προσέγγισής μας και την περαιτέρω επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών μας προς όφελος όλων. Έχουμε, επομένως, πολλούς λόγους να ατενίζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Generali: Ενισχυμένα μεγέθη παρά τις αυξημένες αποζημιώσεις στο εννεάμηνο

Η επιτυχής ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» και τα ενισχυμένα μεγέθη του ασφαλιστικού ομίλου στο εννεάμηνο θα αποτελέσουν την βάση για το νέο τριετές σχέδιο της Generali.