ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Generali: Ενισχυμένα μεγέθη παρά τις αυξημένες αποζημιώσεις στο εννεάμηνο

Η επιτυχής ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» και τα ενισχυμένα μεγέθη του ασφαλιστικού ομίλου στο εννεάμηνο θα αποτελέσουν την βάση για το νέο τριετές σχέδιο της Generali.

Οι θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών επιχειρηματικών κλάδων οδήγησαν σε αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 4,4 δισ. ευρώ του ομίλου Generali, παρά τις αυξημένες αποζημιώσεις που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές. 

Όπως ανακοίνωσε ο ασφαλιστικός όμιλος, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε 54,9 δισ. ευρώ (+6,4%), υποστηριζόμενα τόσο από τον κλάδο Ζωής (+6,5%), όσο και από τον κλάδο Γενικών (+6,2%). Οι καθαρές εισροές Ζωής αυξήθηκαν σε 9,5 δισ. ευρώ (+3%), εστιάζοντας εξ ολοκλήρου σε συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και με προϊόντα προστασίας. Το Net Combined Ratio διαμορφώθηκε στο 91,3% (+1,6 π.μ.) και το New Business Margin χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό στο 4,76% (+0,66 π.μ.).

Η επιτυχής ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» και η κερδοφορία με αύξηση ασφαλίστρων, λειτουργικού και καθαρού αποτελέσματος και σταθερή κεφαλαιακή θέση που πέτυχε ο όμιλος Generali το εννεάμηνο του 2021 θα αποτελέσουν στέρεα βάση για το νέο τριετές σχέδιο, που θα παρουσιαστεί στην αγορά στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου δείχνουν αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 4,4 δισ. ευρώ (+10%), χάρη στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών επιχειρηματικών κλάδων. Ανθεκτική συνεισφορά από τον κλάδο Γενικών, παρά τις αυξημένες αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών Επίσης, το καθαρό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 74% και ανήλθε στα 2.250 εκατ. ευρώ από 1.297 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ενιάμηνο του 2020, ενώ το Solvency Ratio ήταν ιδιαίτερα σταθερό στο 233% (224% το οικονομικό έτος 2020).

Ο Cristiano Borean, CFO του Ομίλου Generali σχολίασε ότι «τα αποτελέσματα των πρώτων εννέα μηνών επιβεβαιώνουν την εξαιρετική απόδοση, την τεχνική κερδοφορία και τις σταθερές βάσεις του Ομίλου σε όλους τους κλάδους, καταγράφοντας έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στον κλάδο. Οι καθαρές εισροές Ζωής, που επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στα συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και στα προϊόντα προστασίας, συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ο κλάδος Γενικών παραμένει ανθεκτικός, παρά το υψηλότερο αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών. Τα αποτελέσματα του κλάδου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων συνεχίζουν να αυξάνονται, επίσης χάρη στη στρατηγική μας. Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία είναι πλήρως σύμφωνα με την επιτυχή ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου "Generali 2021", αποτελούν στέρεες βάσεις για το νέο τριετές σχέδιο, που θα παρουσιάσουμε στην αγορά στις 15 Δεκεμβρίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ