Στρατηγική συνεργασία ομίλου Qualco και AstroΒank

Η AstroBank θα ελέγχει το 25,1% της νεοσύστατης Trusset Asset Management Limited (έως τώρα 100% θυγατρική της AstroBank).

Την εξαγορά του 74,9% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης Trusset Asset Management Limited, που εφεξής, μετονομάζεται σε QQuant Master Servicer Cyprus Limited, ολοκλήρωσαν ο όμιλος Qualco και η AstroBank Public Company Limited, με την τελευταία  να ελέγχει το 25,1% της Εταιρείας.

H Εταιρεία, μέχρι τούδε 100% θυγατρική της AstroBank, έχει αποκτήσει την επιχείρηση διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων της AstroBank. Στο πλαίσιο της απόκτησης και μεταβίβασης της Επιχείρησης, η νεοσύστατη Εταιρεία, έχει προσλάβει μέλη του προσωπικού της AstroBank τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, βάσει της νομοθεσίας αναφορικά με τη Διατήρηση και Διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Εργοδοτουμένων κατά τη Μεταβίβαση Επιχειρήσεων καθώς και την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή. Ταυτόχρονα, έχει υπογραφεί 9ετές συμβόλαιο διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αυτού με την AstroBank, με τη τελευταία να διατηρεί την ιδιοκτησία των δανείων και ακίνητης περιουσίας.

Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, ο όμιλος Qualco εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων PIMCO. Σήμερα, ο Όμιλος Qualco απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους και συνεργάτες, οι οποίοι καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Κεντρικός πυλώνας του Ομίλου, αποτελεί η QQuant Master Servicer (“Quant”), η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην Ελλάδα, αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και η πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση Διαχειριστή (Servicer) από τον οίκο Fitch, με rating 2-, που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας Fitch. Οι υπηρεσίες της Quant προς τράπεζες και διεθνείς επενδυτές στηρίζουν όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και παρέχοντας καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών με δίκαιο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Qualco - Astrobank για την διαχείριση «κόκκινων» δανείων

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις υφιστάμενες γνώσεις, δυνατότητες και συστήματα στην Κυπριακή αγορά διαχείρισης δανείων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Qualco Ορέστης Τσακαλώτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του οίκου Fitch η QQuant του Ομίλου Qualco

Πρώτη ελληνική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που λαμβάνει πιστοποίηση από διεθνή οίκο είναι η QQuant Master Servicer. Η εταιρεία του ομίλου Qualco διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια 10 δισ. ευρώ.