Ρ. Αικατερινάρη: Η ΕΥΑΘ μετεξελίσσεται σε μια σύγχρονη εταιρεία ύδρευσης - αποχέτευσης

Η κα Αικατερινάρη αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η ΕΥΑΘ, πολλές από τις οποίες είναι σε άμεση συνάρτηση με το σχέδιο ανάπτυξης Πισσαρίδη.

Στη θετική συμβολή των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ στην ανάπτυξη, καινοτομία και εξωστρέφεια, τόσο με οικονομικούς όσο και κοινωνικούς όρους ανταποδοτικότητας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η κα Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, με αφορμή την παρουσία της σε εκδήλωση της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κα Αικατερινάρη ανέφερε ειδικότερα ότι η ΕΥΑΘ προχωρά με γοργά και σταθερά βήματα και μετεξελίσσεται σε μια σύγχρονη εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Η κα Αικατερινάρη αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η ΕΥΑΘ και το σημαντικό αποτύπωμα που θα έχουν στο περιβάλλον και ποιότητα ζωής της πόλης. Πολλές από αυτές τις επενδύσεις είναι σε άμεση συνάρτηση με το σχέδιο ανάπτυξης Πισσαρίδη, ενώ κάποια ώριμα έργα έχουν προταθεί και να ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού θα δημιουργήσει έναν διεθνούς εμβέλειας πόλο ανάπτυξης. 

Τέλος, η κα Αικαερινάρη αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Κεντρικής Αγοράς της Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), το Social plate, μέσω της οποίας, και με τη συνδρομή πολιτών, τα μη εμπορεύσιμα αλλά βρώσιμα προϊόντα διαχωρίζονται, συσκευάζονται και προσφέρονται σε φορείς της πόλης. «Είμαστε υπερήφανοι που όλες οι θυγατρικές μας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσουν σημαντικές επενδυτικές, αναπτυξιακές αλλά και κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα αλλάζουν πολλά δεδομένα της πόλης» δήλωσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αικατερινάρη: Το Υπερταμείο λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον

«Αποστολή της ΕΕΣΥΠ είναι να αναπτύσσει γνώσεις και εργαλεία που αυξάνουν την αξία και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των θυγατρικών εταιρειών της», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοπ στην μεταφορά ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο έβαλε το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική την μεταφορά του 50% των μετοχών καθώς οι δυο κρατικές εταιρείες πρέπει να πρέπει να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό και πραγματικό έλεγχο των επιχειρήσεων τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Συνεχίζει το πενταετές επενδυτικό πλάνο - Πρόταση για μέρισμα 0,268 ευρώ ανά μετοχή

Για μια υγιή εταιρεία, με υψηλή κερδοφορία και ισχυρή ταμειακή βάση έκαναν λόγο τα στελέχη της ΕΥΑΘ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων στους αναλυτές.