ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 14,80 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Wood

Διατηρείται η σύσταση Αγοράς (Βuy), καθώς η μετοχή πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα 14,80 ευρώ, προχώρησε η Wood & Company, αύξηση 61% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 9,20 ευρώ.

Όπως σημειώνει η Wood, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας, ενώ η μετοχή της πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση Αγοράς (Βuy), «για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα», ενώ σημειώνει ότι η εταιρεία αποτελεί μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης.

Μέχρι το τέλος του 2020, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή. Η διοίκηση της εταιρείας ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο κατά 800 MW στα 2,8 GW. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, η Wood εκτιμά ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από 11/9 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Προέκυψαν από ΑΜΚ, τα κεφάλαια της οποίας, ύψους 68.523.642 ευρώ, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, όπως η ανάπτυξη των Αιολικών Πάρκων του Καφηρέα ισχύος 330MW, της Ταράτσας ισχύος 30MW και της Ευρυτανίας ισχύος 67MW.