Προσπάθεια MIG να καθησυχάσει τους μετόχους για Vivartia

Χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το υπό συζήτηση deal με την CVC, η διοίκηση της MIG διαβεβαιώνει τους μετόχους ότι τυχόν συμφωνία θα τεθεί υπό την έγκρισή τους. Σταθεροποίηση μετοχής μετά το limit down.

Χωρίς να δίνει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία για το συζητούμενο deal με τη CVC για την πώληση της Vivartia, σε σχέση με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί και χωρίς να επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις πληροφορίες περί πολύ χαμηλού συζητούμενου τιμήματος, μόλις 175 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της MIG επιχειρεί να καθησυχάσει τους μετόχους, διαβεβαιώνοντας σε σημερινή ανακοίνωση ότι τυχόν συμφωνία πώλησης της σημαντικότερης θυγατρικής του ομίλου θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους.

Δια της νεότερης ανακοίνωσης, η διοίκηση της MIG καλεί τους μετόχους να βασίζονται μόνο στις δικές της ανακοινώσεις, που όμως έχουν αφήσει τόσα ερωτήματα αναπάντητα, ώστε να γίνεται αδύνατη η εξαγωγή οποιουδήποτε ασφαλούς συμπεράσματος για τις προοπτικές του ομίλου και να τίθεται από παράγοντες της αγοράς ζήτημα υπαγωγής της μετοχής στην κατηγορία επιτήρησης για την προστασία του επενδυτικού κοινού.

Σημειώνεται πως αυτές ακριβώς οι ανησυχίες και η έλλειψη ουσιαστικής πληροφόρησης προκάλεσαν χθες limit down της μετοχής (πτώση σχεδόν κατά -30%). Σήμερα, η μετοχή σταθεροποιείται, σημειώνοντας μικρή άνοδο (1,5%) μετά τις 12.00.

Η ανακοίνωση της MIG

Την 17/9/2020 η MIG ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC Capital Partners» («CVC») για την αγορά του συνόλου της συμμετοχής της στην «Vivartia Συμμετοχών Α.Ε.», το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αποκλειστικότητας η MIG θα διαπραγματευθεί με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον την κατάρτιση συμφωνίας με όρους που θα κριθούν ως εύλογοι και δίκαιοι από τα αρμόδια όργανα της Εταιρείας με τη συνδρομή εξειδικευμένου χρηματοοικονομικού συμβούλου. Οποιαδήποτε συμφωνία θα τεθεί στην έγκριση των Μετόχων της Εταιρείας.

Η MIG εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού στις αδικαιολόγητες διακυμάνσεις της τιμής της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών και επαναλαμβάνει ότι το επενδυτικό κοινό θα πρέπει να βασίζει τις επενδυτικές αποφάσεις του αποκλειστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της Εταιρείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρό πλήγμα στη MIG από την πανδημία, υπερδιπλάσιες ζημιές στο εξάμηνο 

Η ζημίες της MIG έφθασαν στα 85,9 εκατ. ευρώ, με τον κλάδο εστίασης της Vivartia να έχει πτώση πωλήσεων κατά 40%, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και τα μεγέθη των περισσοτέρων εταιρειών του ομίλου.