Υποχώρηση 5,5% στις ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom Holdings

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υποχώρηση είναι πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων, ενώ εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στα βασικά μεγέθη του Ομίλου θα είναι περιορισμένες και ανακτήσιμες στο αμέσως επόμενο έτος.

Πτώση κατά 5,5% και 7,5% αντίστοιχα εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι ενοποιημένες πωλήσεις και η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της Intracom Holdings.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επέλευση της πανδημίας επηρέασε την άσκηση της επιχειρηματικότητας στο σύνολο των εταιρειών, ωστόσο η υποχώρηση είναι πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων. 

Πιο αναλυτικά, το α' εξάμηνο, οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανέρχονται σε 216,6 εκατ. ευρώ, έναντι 229,2 εκατ. ευρώ, αναμορφωμένων πωλήσεων, το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε στα 12,6 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε ζημιές της τάξης των 2,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Στις 26/6/2020 η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND. H συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα για τον Όμιλο κέρδος 8,4 εκατ. ευρώ το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα μετά φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τέλος, τα καθαρά κέρδη τα αποδιδόμενα στους μετόχους ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ έναντι -3,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το Η12020, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Δημήτρης Κλώνης ανέφερε:

«Τα αποτελέσματα του Ομίλου Intracom για το πρώτο εξάμηνο του 2020, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι προϊόν σκληρής και συντονισμένης δουλειάς σε απαιτητικό και αβέβαιο περιβάλλον, αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τα περιοριστικά μέτρα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τον Όμιλο, αλλά με νέες συμβάσεις € 570 εκατ. εξασφαλίζουμε ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην εκπνοή του εξαμήνου ολοκληρώσαμε την πώληση της K-WIND, δημιουργώντας άμεσα αξία για την Εταιρεία και τους μετόχους μας. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, δουλεύουμε εστιασμένοι στη συγκράτηση των βασικών μας μεγεθών σήμερα και ενισχύουμε την υποδομή για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ