MIG: «Τρενάκι του τρόμου» η μετοχή σε σκηνικό απόλυτης αβεβαιότητας

Σχεδόν στο limit down έπεσε σήμερα η μετοχή της MIG για να περιορίσει αργότερα τις απώλειες. Οι επενδυτές κάνουν κινήσεις «στο σκοτάδι» πριν κλείσει η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την πώληση της Vivartia.

Με διακυμάνσεις που παραπέμπουν σε... τρενάκι του τρόμου διαπραγματεύεται στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της MIG, υποχωρώντας νωρίτερα κοντά στο limit down, στα 0,022 ευρώ, ενώ μισή ώρα πριν το κλείσιμο των συναλλαγών έχανε περίπου 10%, υποχωρώντας στα 0,0269 ευρώ. Οι απώλειες της μετοχής από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η έναρξη διαπραγματεύσεων με το fund CVC για την πώληση της Vivartia είναι της τάξεως του 45%.

Το μείζον πρόβλημα με τη μετοχή της MIG, που έχει και σοβαρές διαστάσεις όσον αφορά τη θεσμική λειτουργία του ΧΑ, είναι ότι υπάρχει απόλυτη ασάφεια και αβεβαιότητα για πολύ σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα, χωρίς να υπάρχουν δημοσιευμένες στοιχειώδεις πληροφορίες που θα επέτρεπαν σε έναν επενδυτή να καταλήξει σε μια εκτίμηση για την αξία του επενδυτικού ομίλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ανάλογα με το τίμημα που θα εισπράξει η MIG για τις μετοχές της Vivartia θα μπορούσαν να υπάρξουν δραματικές μεταβολές της λογιστικής της αξίας. Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες για τίμημα 175 εκατ. ευρώ, όταν η MIG έχει εγγράψει αξία της Vivartia σχεδόν 400 εκατ. ευρώ στα βιβλία της, σε μια νύχτα η MIG θα έχανε σχεδόν το 60% των κεφαλαίων της.

Αυτή η τόσο σοβαρή εκκρεμότητα, μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που έχει δημιουργήσει το υπερβολικό χρέος της MIG, ουσιαστικά μετατρέπει σε... τυχερό παίγνιο τη διαπραγμάτευση της μετοχής και μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το μέτρο της υπαγωγής της στην κατηγορία επιτήρησης για την προστασία του επενδυτικού κοινού.

Θεωρητικά, η αβεβαιότητα θα τελειώσει στις 6 Νοεμβρίου, όταν, όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της MIG, θα λήξει η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την CVC και θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ως τότε, η διαπραγμάτευση σε συνθήκες... καζίνου φαίνεται ότι θα συνεχισθεί, χωρίς να διαφαίνεται προοπτικής ανακοπής της πορείας ενός άλλοτε κραταιού ομίλου προς τη χρηματιστηριακή απαξίωση (ήδη από την αρχή του έτους και ξεκινώντας από πολύ χαμηλή βάση η MIG χάνει τα δύο τρίτα της κεφαλαιοποίησής της).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραίτηση Αθ. Παπανικολάου από το Δ.Σ. του Υγεία, αιτιάσεις για σύγκρουση συμφέροντος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, ο λόγος της παραίτησης είναι οι αιτιάσεις για σύγκρουση συμφέροντος δεδομένου ότι το Υγεία, του οποίου πρόεδρος ήταν ο κ. Παπανικολάου, ανήκει στο CVC.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντοι οι μυστηριώδεις υποψήφιοι αγοραστές της SingularLogic

Εγκατέλειψε τη διαδικασία η άγνωστη βρετανική εταιρεία Nexum Holdings και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν για τις καθυστερήσεις, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η θέση της SingularLogic επιδεινώνεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Τι λέει για τα Coco's, «βουτιά» έως 20% για τη μετοχή

Με ανακοίνωσή της, η Τρ. Πειραιώς διευκρινίζει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το κουπόνι των Coco's, αλλά αυτό μπορεί να μην επιτραπεί από τον SSM. Δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης αύξησης κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε κρατικό έλεγχο οδηγεί την Τρ. Πειραιώς η μετατροπή των CoCos σε μετοχές

Τι αποφασίσθηκε σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου για το μέλλον της Τρ. Πειραιώς. Πώς το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ θα ελέγξει το 61,3% των μετοχών των μετοχών της τράπεζας, τι θα γίνει με τη διοίκηση.