Φωτογραφία Shutterstock

Αλλαγή ηγεσίας στην Intrum - Αυξημένα 25% τα κέρδη γ' τριμήνου

Ο τομέας Στρατηγικών Αγορών, που περιλαμβάνει Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη και οικονομική απόδοση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Την αποχώρηση του Μίκαελ Έρικσον από το διοικητικό συμβούλιο, έπειτα από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε η Intrum. Τα καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει, με άμεση εφαρμογή, ο Άντερς Ένγκτναλ, που ήταν οικονομικός διευθυντής. 

Παράλληλα, λόγω της αλλαγής, το ΔΣ της Intrum ανακοίνωσε και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώνονται σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων (EBIT) ενισχύθηκαν κατά 25% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, στα 1,687 εκατ. σουηδικές κορόνες, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 16% στα 3,142 εκατ. κορόνες από τα 2,709 εκατ. κορόνες το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο τομέας Στρατηγικών Αγορών, που περιλαμβάνει Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη και οικονομική απόδοση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 37% στα 1,738 εκατ. κορόνες, με λειτουργικό περιθώριο της τάξης του 30%. 

Σημειώνεται πως τα τελικά αποτελέσματα της Intrum για το τρίτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 23 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ