ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:58:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: RAFARM

Στήριξη από την Rafarm στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

Σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού προϊόντος δεξαμεθαζόνης, η οποία συστήνεται από τον EMA ως θεραπεία για ασθενείς με αναπνευστικές επιπλοκές, διέθεσε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM στο υπουργείο Υγείας.

Σε μια σημαντική δωρεά στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία RAFARM. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η RAFARM προχώρησε σε δωρεά σημαντικής ποσότητας προϊόντος δεξαμεθαζόνης, με στόχο να υπάρξει επάρκεια και να καλυφθούν οι ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά την εξέλιξη της πανδημίας.

Η δεξαμεθαζόνη που αναπτύσσεται από την RAFARM και παράγεται σε μορφή πόσιμου διαλύματος, συστήνεται πλέον από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ως νοσοκομειακή θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές της Covid-19 που λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία ή μηχανικό εξαερισμό.

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εταιρεία για την καταπολέμηση της πανδημίας περιλαμβάνονται επίσης συνεισφορά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε φάρμακα, η δωρεάν προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού στην Ελληνική Αστυνομία και τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και η παραγωγή πέντε τόνων αντισηπτικού.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της RAFARM, Άρης Μητσόπουλος, «με αίσθηση ευθύνης συνεχίζουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην συλλογική προσπάθεια όλων των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών για την αντιμετώπιση της κρίσης του SARS-CoV-2. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που παράγουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να προσφέρουμε την θεραπευτική αυτή επιλογή στους σοβαρά νοσούντες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόσφατη αξιολόγηση των μελετών και την σύσταση του ΕΜΑ.

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας σε πολλαπλά επίπεδα, από την εξασφάλιση σχετικής αυτάρκειας της χώρας σε φάρμακα έως και την ανάπτυξή της. Στην RAFARM παράγουμε τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά, με τις προσπάθειές μας να εστιάζουν στο να στηρίζουμε τους ασθενείς και το εθνικό σύστημα υγείας. Στη διάρκεια του 2020 και παρά το αντίξοο περιβάλλον, υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο που αφορά σε υποδομές και περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης και επέκταση των μονάδων παραγωγής της εταιρείας».

 

Επενδυτικό πλάνο με επίκεντρο την καινοτομία

Η RAFARM δίνει μεγάλο βάρος στις επενδύσεις και την καινοτομία μέσω των οποίων επιτυγχάνει να παραμένει στην αιχμή. Οι ετήσιες επενδύσεις σε έρευνα αντιστοιχούν περίπου στο 7% του κύκλου εργασιών. Το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα καθιστά τη RAFARM ικανή να παράγει φάρμακα ειδικών προδιαγραφών, υψηλής τεχνογνωσίας και να διευρύνει τη συνεργασία της με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του νέου επενδυτικού σχεδίου, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. Προβλέπεται η δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής, νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως οι νέες υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στείρων προϊόντων, θα επιφέρουν τριπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας. Σήμερα οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της RAFARM φτάνουν τα 20.000 τ.μ., εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής.

Σύμφωνα με την εταιρεία «στα μέσα του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία του νέου ερευνητικού κέντρου της εταιρείας που θα περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών μορφών (complex drugs) και θα μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός νέων προϊόντων ετησίως, τα οποία θα στοχεύουν κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των ΗΠΑ».

Στο νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της RAFARM θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 100 εξειδικευμένοι ερευνητές. Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία η φαρμακοβιομηχανία έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 150 ατόμων και το νέο επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία 80 επιπλέον θέσεων εργασίας

Η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία με πιστοποίηση από τον FDA

Η RAFARM κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά και κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, με τον κύκλο εργασιών του ομίλου να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές, από το 26% των πωλήσεων το 2019, αναμένεται να φτάσουν το 40% το 2021, αποτυπώνοντας τη έντονη εξωστρέφειάς της.

Διαχρονικά, η RAFARM παραμένει ενεργή στην ελληνική οικονομία, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά προϊόντα, δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις που έχει λάβει, έρχονται να συμβάλλουν θετικά στη συνολική εικόνα της χώρας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει ισχυρή διεθνή παρουσία, με περισσότερες από 1.700 άδειες εγκεκριμένων προϊόντων, εξαγωγές και στις πέντε ηπείρους σε 75 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η RAFARM είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έλαβε πιστοποίηση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εργοστάσιο και το ερευνητικό της κέντρο. Στις πρωτιές της RΑFARM, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγεται η ανάπτυξη και η παραγωγή του πρώτου ενέσιμου ογκολογικού προϊόντος, που κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ.

Περισσότερες από 100 φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη RAFARM την παραγωγή περισσοτέρων από 600 φαρμακευτικών προϊόντων, ενώ στην ελληνική αγορά κατέχει ηγετική θέση με 9 εμπορικά σήματα (ATC5).

Παράλληλα η φαρμακοβιομηχανία υλοποιεί ποικίλες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας,  όπως η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η προσφορά αναγκαίου εξοπλισμού και φαρμάκων σε δημόσιους φορείς, κοινωνικά φαρμακεία και λοιπές κοινωνικές δομές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

beer
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεργίνα: Η ελληνική μπύρα που αντιστάθηκε στους διεθνείς κολοσσούς

Καθιερώνεται στην αγορά η ελληνική μπύρα Βεργίνα μετά τη μεγάλη αντιπαράθεση με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που μεταφέρεται σε ολλανδικό δικαστήριο. Τι δηλώνει στο Business Daily ο Δ. Κρις, διευθυντής εταιρικής ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλα δύσκολα στη διαπραγμάτευση για διάσωση της Pitsos από την Pyramis

Δεν έγιναν δεκτές από τη γερμανική BSH οι προτάσεις της πλευράς του Ν. Μπακατσέλου και είναι αμφίβολο αν το deal μπορεί να σωθεί στην... παράταση. Φεύγουν οι εργαζόμενοι με αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 24 εκατ. ευρώ.
tyri-cheese
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το θαύμα των ελληνικών φυτικών τυριών: Πώς κατακτούν τη διεθνή αγορά

Η Arivia από την Δράμα είδε τις πωλήσεις του brand φυτικού τυριού Violife να αυξάνονται κατά 178,3% ενώ η Good Planet Foods που συνεργάζεται με την ΚΡΕΜΕΛ από την Κρήτη αύξησε τις πωλήσεις της κατά 168,9%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύγκρουση της Wolt με την E-food στη διανομή των ειδών σούπερ μάρκετ

Η φινλανδική εταιρεία, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, σχεδιάζει την δημιουργία ευέλικτων κέντρων logistics και ανταγωνίζεται την Delivey Hero στην παράδοση ειδών παντοπωλείου.