Accor: Στα 329 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, ο Όμιλος λειτουργούσε 750.135 δωμάτια με 208.000 δωμάτια στο pipeline, το 75% των οποίων σε αναδυόμενες αγορές. 

Στα 329 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ομίλου Accor το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 68,7% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και κατά 63,7% σε like-for-like επίπεδο εξαιτίας των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Accor άνοιξε 57 ξενοδοχεία -ή 7.800 δωμάτια- κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, αριθμός ενθαρρυντικός, σε αντιστοιχία με αυτόν του πρώτου τριμήνου (58 ξενοδοχεία και 8.000 δωμάτια). Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, ο Όμιλος λειτουργούσε 750.135 δωμάτια (5.121 ξενοδοχεία) με 208.000 δωμάτια (1.192 ξενοδοχεία) στο pipeline, το 75% των οποίων σε αναδυόμενες αγορές. 

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020, λειτουργούσε το 90% των ξενοδοχείων του Ομίλου δηλαδή περισσότερες από 4.600 μονάδες. 

Έσοδα Ομίλου

Τα έσοδα του Ομίλου στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €329 εκατ., μειωμένα κατά 63,7% με σταθερά δεδομένα ενοποίησης και συναλλαγματικών ισοτιμιών (LFL) και κατά  68,7% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Τα δημοσιευμένα στοιχεία έδειξαν τα ακόλουθα: 

•  Οι αλλαγές στο πεδίο ενοποίησης (εξαγορές και πωλήσεις) είχαν αρνητικό αντίκτυπο ύψους €36 εκατ., κυρίως λόγω της διάθεσης των μισθωμένων ξενοδοχείων Mövenpick.
•  Οι συναλλαγματικές διαφορές επέδρασαν αρνητικά κατά €16 εκατ., κυρίως λίγο του δολαρίου ΗΠΑ (-4,5%) και του Ρεάλ Βραζιλίας (-29,7%).

Eκτίμηση ΕBITDA Οικονομικού έτους 2020

Η Αccor συνήθως ανακοινώνει την ετήσια εκτίμηση EBITDA κατά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων και των εσόδων του τρίτου τριμήνου. Το υφιστάμενο, διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και οι εξελίξεις στην κρίση του Covid-19 δεν παρέχουν επαρκή «ορατότητα» ώστε να παρουσιαστεί ένα επαρκές εύρος στόχων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος επωφελείται από τη σταθερή θέση ρευστότητας, η οποία ανέρχεται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου και παρά την περιορισμένη «ορατότητα» επιβεβαιώνει τους δείκτες λειτουργικής ευαισθησίας για το 2020 ως ακολούθως: 

  • Ευαισθησία EBITDA per point of RevPAR κάτω από €20 εκατ.,
  • Μηνιαίο cash burn κάτω από €80 εκατ.

Ο Sébastien Bazin, πρόεδρος και CEO της Accor, δήλωσε: «Οι επιδόσεις μας το τρίτο τρίμηνο δείχνουν επαναφορά στη λειτουργική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν. Το χειρότερο κομμάτι της κρίσης βρίσκεται πλέον πίσω μας, αλλά οι κύριες αγορές μας εξακολουθούν να επηρεάζονται σημαντικά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση. Μόνο η Κίνα σημειώνει σταθερές επιδόσεις και αναμένεται να ανακτήσει γρήγορα το προ κρίσης επίπεδο δραστηριότητας. 

Σε αυτό το ακόμα αβέβαιο πλαίσιο, η πειθαρχία, η προσαρμοστικότητα, και ο έλεγχος του κόστους είναι καίριας σημασίας. Συνεχίζουμε να μεταμορφώνουμε τις δομές μας προκειμένου να κάνουμε τον Όμιλο ακόμα πιο αποτελεσματικό, πιο ευέλικτο και επικεντρωμένο στις πιο κερδοφόρες και πολλά υποσχόμενες αγορές και τμήματα. Αναπτύσσουμε επίσης πρόσθετες πηγές εσόδων στα ξενοδοχεία μας καθώς και στο πρόγραμμα loyalty. 

Οι προσπάθειες αυτές θα μας βοηθήσουν να επωφεληθούμε πιο γρήγορα από την ανάκαμψη και να συνεχίσουμε τη φιλόδοξη ανάπτυξη του Ομίλου μας». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει η Λάμψα τις φήμες πώλησης του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι «"πληροφορίες” περί πώλησης του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία”, κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες»