ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προχωρά η αποεπένδυση της Motor Oil από την Optima Bank

Θα πουλήσει έως 7% των μετοχών, μέσω της θυγατρικής Ireon, ενώ το τίμημα ανέρχεται στα 18,35 ευρώ ανά μετοχή. Αγοραστές θα είναι συνδεδεμένα μέρη με τη Motor Oil.

Ειδική άδεια στη θυγατρική Ireon Investments έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της Motor Oil, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση έως και του 7% της Optima Bank, στο πλαίσιο περαιτέρω αποεπένδυσης του ομίλου από την τράπεζα. 

Το ποσοστό του 7% αντιστοιχεί σε 263.369 μετοχές της Optima Bank, ενώ αγοραστές θα είναι συνδεδεμένα μέρη με τη Motor Oil. Το τίμημα ανέρχεται στα 18,35 ευρώ ανά μετοχή. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 4ης Νοεμβρίου 2020, παρείχε ειδική άδεια προκειμένου η θυγατρική της εταιρεία Ireon Investments LTD να προβεί σε πώληση μέχρι 263.369 μετοχών εκδόσεως Τράπεζα Optima Bank Α.Ε. έναντι τιμήματος 18,35 ευρώ ανά μετοχή.

Οι παραπάνω 263.369 μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζα Optima Bank Α.Ε. και αγοραστές θα είναι συνδεδεμένα με τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. μέρη σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως και 101 Ν.4548/2018.

Η πώληση των μετοχών εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω αποεπένδυσης του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. από την Τράπεζα Optima Bank Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. με την απόφαση του της 4ης Νοεμβρίου 2020, έχοντας λάβει υπόψη την έκθεση επί του εύλογου και δίκαιου των μετοχών της Τράπεζα OPTIMA BANK Α.Ε. (fairness opinion) με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, καθόρισε την προτεινόμενη τιμή στο ύψος των Ευρώ 18,35 ανά μετοχή της Τράπεζα OPTIMA BANK Α.Ε. Η τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή κρίνεται στην έκθεση της Grant Thornton ως εύλογη και δίκαιη για την Εταιρεία και τους μετόχους της που δεν είναι συνδεδεμένα μέρη συμπεριλαμβανομένων των μετόχων της μειοψηφίας της Εταιρείας, ως προκύπτουσα και εμπεριεχόμενη στο εύρος των συγκριτικών αξιών πού αναφέρονται στην έκθεση (διαθέσιμη στην εταιρική ιστοσελίδα www.moh.gr στην ειδικότερη επιλογή: Νέα / 2020).

Σύμφωνα με το Νόμο 4548/2018 η ειδική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. για την πραγματοποίηση των συναλλαγών ισχύει για έξι (6) μήνες.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Τοποθέτηση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Οι μπαταρίες που εγκαταστάθηκαν μπορούν να αποθηκεύουν και ακολούθως να διοχετεύουν στο εσωτερικό δίκτυο του διυλιστηρίου 4MWh διαμορφώνοντας μια ευέλικτη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.